'Georganiseerde bestuurlijke gekte'

Datum:
 • woensdag 14 december 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • SCHAGEN - ’Georganiseerde bestuurlijk gekte’. Zo typeerde DNA-raadslid Friso Teerink dinsdagavond in de Schager raadsvergadering de handelwijze van de gemeente Hollands Kroon om te stoppen met de samenwerking op gebied van wijkteams, werk en inkomen. Deze stap kost beide gemeenten totaal 4,5 miljoen euro. 


  Door Ed Dekker - 13-12-2016, 

  Veel raadsfracties zijn ontstemd over de houding van Hollands Kroon om te eindigen met het nog jonge samenwerkingsverband COWWI (Centrale Ondersteuning Wijkteams, Werk en Inkomen).

  „Treurig”, zei Marga Mulder van de Seniorenpartij. ,,Wat is dan nog een contract waard?”

  Burgemeester Marjan van Kampen noemde de kwestie ’vervelend’ en ’lastig’.

  Veel geld

  Beide gemeenten gingen de samenwerking begin vorig jaar aan. Hollands Kroon gaat vanaf 2017 in zee met een private partij om ’cliënten’ te helpen en verbreekt het contract met Schagen.

  Teerink had er geen goed woord voor over. „Dit kost de gemeenschap heel veel geld.”

  Volgens Hollands Kroon is het inschakelen van een private partij stukken goedkoper.

  Van Kampen: „Wij beamen dat de gekozen werkwijze goedkoper kan. Maar wij willen de tijd nemen. Dit terrein is nieuw voor ons. Wij willen er zorgvuldig mee omgaan. Zaken gedegen afwegen. Goedkoper? Ja, maar ik noem geen bedragen. Ik ga mijn hand niet overspelen.”

  De pure afhandeling door Hollands Kroon van de contractontbinding vindt Van Kampen wel ’heel netjes’.  Het ’schip’ op het vernieuwde dorpsplein van Petten krijgt alsnog een zeil. Met deze voorziening kunnen ook bij slecht weer optredens worden gegeven op dit podium. Het zeil is een succes van de Dorpsraad Petten. De kosten zijn 2284 euro. De Dorpsraad wil een derde betalen. 

  60.000 euro 

  Voorzitter Joke Kruit vroeg dinsdagavond de gemeente om de rest. Wethouder Jelle Beemsterboer zegde de bijdrage toe. De gemeente had de kosten voor het zeil eerst becijferd op 60.000 euro. Daar was geen geld voor, mede door diverse financiële tegenvallers bij het Plein-project.

   Zeilmakerij Braak te Middenmeer heeft de Dorpsraad een zeil - om geluidsapparatuur te beschermen - aangeboden voor 2284 euro.

   Voorzitter Sjaak Kruijer van de Dorpsraad Tuitjenhorn hield in de raadsvergadering een vurig pleidooi voor een fietspad langs de Dergmeerweg in Warmenhuizen. „Mede namens de dorpsraden van Warmenhuizen en Dirkshorn.” De raad nam genoegen met de belofte van B en W dat de fracties eind februari de haalbaarheid bespreken.

  Noordhollands Dagblad
  0 reacties :

  Een reactie posten