Raadsfracties in beraad over nieuwbouw ZAP in Van Ewijcksluis

Datum:
 • dinsdag 13 december 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon -  VAN EWIJCKSLUIS - Zeker vier raadsfracties van Hollands Kroon komen vrijdag 16 december bij elkaar in Van Ewijcksluis om zich te beraden over het omstreden plan voor uitbreiding van co√∂peratie ZAP in het hart van het dorp.


  Door Ed Dekker - 12-12-2016, 

  V
  erwacht worden GroenLinks, PvdA, Lada en Senioren Hollands Kroon. Ook statenlid Marnix Bruggeman van de SP is aanwezig. De bijeenkomst wordt gehouden bij Peter van der Munnik, een van de verontruste dorpsbewoners.
  De kwestie zal dinsdag 20 december ter sprake komen in de gemeenteraad. Het college van b en w wil ZAP vergunning geven voor de bouw van twee loodsen.

  Gedeputeerde Staten

  SP, Ouderenpartij en PvdA hebben Gedeputeerde Staten vragen gesteld over de extra bedrijfsbebouwing in de woonkern. Gedeputeerde Joke Geldhof beloofde SP’er Bruggeman maandag 12 december in Provinciale Staten ’binnen enkele dagen’ met antwoorden te komen.
  Dorpsbewoner Van der Munnik bevestigt de klacht van GroenLinks dat de bedrijfsactiviteiten van ZAP een rattenplaag in het dorp veroorzaken. ,,Het wemelt in de directe omgeving van de rattenholen. ’s Zomers zie je de ratten zwemmen in de Van Ewijcksvaart. Ze komen af op graanrestanten.”

  Afvalwater

  Eerder bevestigde de gemeente dat soms huishoudelijk afvalwater van ZAP via een septictank terecht komt in het oppervlaktewater.

  Noordhollands Dagblad  5 reacties :

  Anoniem zei

  Waarom komen de andere coalitie fracties er ook niet bij.
  Dan kunnen de fractie voorzitters mevrouw Vlaming CDA en dhr.Swaag VVD ook hun zegje doen i.p.v. achter de schermen plannen te bedenken om hieraan mee te kunnen werken.

  Anoniem zei

  Die laatste zin............................. dat moet je als gewone burger eens proberen!

  Sam Kooy zei

  Natuurlijk zijn er die niet bij. VVD clubje en de "over de kont strijkers" van CDA. Juist zij zijn het in belangrijke mate die dit college in stand houden.

  P.v.d.Munnik zei

  reageerder 1, bijna iedereen buiten het CDA is uitgenodigd, ook op de Weegh van de VVD. Het CDA uitnodigen is zinloos gezien de belangen die ze hebben bij ZAP, het is tenslotte een boerenpartij, waar we eigenlijk ook de VVD onder kunnen scharen.
  Vroeger was er boer Koekoek van de Boerenpartij, in Hollands Kroon hebben we als "Boerenpartij" de VVD en het CDA.

  Anoniem zei

  Boer Koekoek had tenminste nog 1 goed idee.
  **Laten we het land een halve meter ophogen; dan hoeven de boeren niet zo te bukken**.

  Een reactie posten