Grond Land uit Zee overgedragen

Datum:
  • woensdag 9 november 2016
  • in
  • Categorie: ,
  • Hollands Kroon - Wieringerwerf - De eerste horde om de kwestie rond camping Land uit Zee in Wieringerwerf op te lossen is genomen. De gemeente Hollands Kroon heeft het betwiste stukje grond overgedragen aan ondernemer Jervin Tonneman.
    Mike Deutekom  


    Ook betaalt Hollands Kroon de campingeigenaar een bedrag van vierduizend euro aan dwangsom, omdat de grond niet van eigenaar verruilde voor afloop van de door de rechter gestelde, termijn. Toch heeft Tonneman niet echt een feestelijk gevoel: „Normaal krijg je felicitaties na het passeren van een koopakte bij de notaris en ben je blij, maar in dit geval heb ik dat gevoel helemaal niet. Er is zoveel ellende aan vooraf gegaan dat ik niet echt blij kan zijn. Ook zeker niet omdat de zaak nog niet helemaal is afgehandeld. Mijn advocaat richt zich nu op het ontruimen van het stuk grond en daarna komt de schadevergoedingsprocedure nog."

    Tonneman is al lange tijd in conflict met de gemeente Hollands Kroon die hem de grond van de camping verkocht. De gemeente kon echter het perceel niet helemaal leveren omdat de buurman Vonk daarvan een deel in gebruik had genomen, onder meer door er een carport op te plaatsen. Dat deel zegt Tonneman nodig te hebben om een veilige inrit voor de camping te realiseren.

    Eigenaar 

    Het conflict eindigde voor de rechter. Die bepaalde in twee verschillende zaken dat zowel Tonneman als Vonk eigenaar waren van de grond. Dit laatste omdat Hollands Kroon zich niet had verzet tegen de verjaringsclaim van Vonk. Om uit de impasse te komen (en onder druk van een dwangsom) heeft de gemeente een deal gesloten met Vonk. De illegaal in gebruik genomen grond moet worden ontruimd en geleverd aan Tonneman en Vonk krijgt (hoewel de gemeente geen mededelingen doet over de inhoud van de deal) daarvoor ongetwijfeld compensatie.

    Rest alleen nog de schadevergoeding die Hollands Kroon aan Tonneman moet betalen, aangezien hij daar volgens de rechter recht op heeft. Volgens de ondernemer loopt dat bedrag op tot anderhalve ton.

    Noordhollands Dagblad



    2 reacties :

    Anoniem zei

    Het lijkt mij dat bij een publieke zaak er geen geheimhoudingsplicht is want hebben de belastingbetalers er geen recht op te weten hoeveel deze fout van de gemeente kost? Worden er nog maatregelen getroffen tegen degenen die zo geblunderd hebben of volgt promotie wegens bewezen diensten?

    Sam Kooy zei

    "In lijn der verwachtingen en uitkomsten": verwacht van de gemeente Hollandskroon niets !!

    Een reactie posten