Hollands Kroon wil loon HVC-baas laten zoals afgesproken

Datum:
 • donderdag 12 mei 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA - De salarisafspraken met HVC-directeur Wim van Lieshout hoeven niet te worden aangepast en moeten onverkort worden gerespecteerd

   Door Martijn Gijsbertsen - 12-5-2016,  
  Dat vinden burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands Kroon. Pas wanneer de topman van de Huisvuilcentrale NV in Alkmaar wordt opgevolgd of vervangen, kan een nieuwe beloning overeen worden gekomen, aldus het college.

  Standpunt

  Hollands Kroon neemt daarmee een ander standpunt in dan de meeste overige aandeelhouders, vooral gemeenten en enkele waterschappen. Van Lieshout vangt twee ton loon per jaar, een pensioenbijdrage van 62.000 euro, plus een auto van de zaak à 67.000 euro. Dat is ruimschoots meer dan de zogeheten Balkenendenorm voor salaris en pensioenbijdrage van de minister-president: 178.000 euro.

   Hollands Kroon zal het loon van de HVC-directeur op 2 juni tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders niet aan de orde stellen.

  Prullenmand

  Dit omdat hetzelfde orgaan eind 2013 een voorstel om het salaris van de topman binnen drie jaar af te bouwen tot hooguit de Balkenendenorm naar de prullenmand heeft verwezen. De gemeente heeft haar standpunt kenbaar gemaakt na vragen van coalitiepartij Senioren Hollands Kroon.

  NHD
  4 reacties :

  Theo Moras zei

  De salarisafspraken met HVC-directeur Wim van Lieshout hoeven niet te worden aangepast vinden burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands Kroon.
  Stel je voor dat ook de salarissen van hun eigen en het eigen ambtenarenkorps onder de loep wordt genomen dan zullen ze daar ook in moeten snijden.

  Johan Zillig zei

  Typisch weer een geval dat een slager zijn eigen vlees keurt. Waarschijnlijk zijn de ambtenaren in Nederland boven de wet verheven.Wanneer horen we Dhr. Plasterk ???

  Anoniem zei

  Het lijkt wel of het smerigste, slechtste en doortraptste wat Nederland kent vertegenwoordigd is in Raad en College van Hollands Kroon.

  Anoniem zei

  Anoniem zei
  Het lijkt wel of het smerigste, slechtste en doortraptste wat Nederland kent vertegenwoordigd is in Raad en College van Hollands Kroon.
  Hij of zij zegt het maar de meesten denken het.

  Een reactie posten