Bijeenkomst Vluchtelingen Hollands Kroon, 19 mei 2016 in Wieringerwerf

Datum:
 • zondag 22 mei 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Stichting JAS ontving onderstaand bericht over de bijeenkomst over asielzoekers georganiseerd door de gemeente Hollands Kroon in Wieringerwerf op 19 mei..

  Bijeenkomst Vluchtelingen Hollands Kroon, 19 mei 2016, Wieringerwerf 

  Op 24 april 2016 had ik mij aangemeld voor het onderwerp vluchtelingen in de gemeente Hollands Kroon. Ik kreeg keurig een bevestiging van mijn aanmelding.
  Voor mijzelf had ik al de nodige notities en vragen opgesteld waar ik graag een antwoord op wilde hebben.
  Zoals: Over wat voor soort vluchtelingen hebben we het dan: Asielzoekers? Statushouders?
  Over hoeveel Asielzoekers of Statushouders wordt er gesproken
  V.w.b. De statushouders had ik nog wat aanvullende vragen. Zoals: Voorrangspositie woning terwijl er voor de inwoners een wachttijd van 4,5 jaar of langer is.
  En hoe zit het met werk? Terwijl er zo'n 858 werklozen zijn (dec. 2015).
  Daarnaast komen er in juni weer schoolverlaters op de arbeidsmarkt.
  Ik had nog wel wat zorgen zoals cultuurverschillen en vergrijzing.

  19 mei was het zover en ik toog naar Wieringerwerf om deel te nemen aan het debat, tenminste dat dacht ik. Maar het ging toch anders.
  Na het openingswoord van Burgemeester Nawijn werd uitgelegd hoe de avond zou gaan verlopen. Er waren 3 tafels opgesteld en elke tafel stelde een onderwerp voor. Vluchtelingen “Asielzoekers” Vluchtelingen “Statushouders” Vluchtelingen “Geen status asielzoekers”
  Bij elke tafel was een gespreksleider en een notulist.
  De bedoeling was dat alle meningen op de tafel werden geschreven, waarna dit werd verzameld, waardoor de raad zich een mening zou kunnen vormen en tot besluitvorming zou kunnen komen in juni.
  Na 30 minuten werd er dan van tafel gewisseld en kon je je mening ook weer opschrijven.
  Ik vond deze procedure verrassend en had hier niet op gerekend.
  Het was beter geweest om deze procedure te vermelden op de website dan wel in de bevestiging die naar de aanmelder werd verstuurd.

  Na de uitleg heb ik mijn hand opgestoken en kreeg de gelegenheid om een vraag te stellen. Maar voordat ik de vraag ging stellen heb ik aangegeven dat ik verrast was over deze procedure. Ik had liever gehad dat we, als burgers, met elkaar zouden kunnen discussiëren en onze mening geven.
  Door het proces zo in te richten werd bij mij de indruk gewekt dat hoe dan ook de Gemeente Hollands Kroon vluchtelingen zou gaan opnemen. Naar mijn mening is dan de besluitvorming over het al dan niet opnemen van vluchtelingen een farce. Het gaat dan alleen nog maar om wat voor soort of soorten men zou gaan opnemen.
  Op mijn vraag of er nog tijd werd ingeruimd om met elkaar te discussiëren was het antwoord negatief. Op dat moment besloot ik om de bijeenkomst te verlaten omdat ik niet op deze manier van gedachte wil wisselen met het College, de raad en de burgers die daar aanwezig waren.

   Als aanvulling zou ik mee willen geven om op een onderwerp als dit een referendum te houden onder de burgers. Dit zou pas echte democratie zijn.

  Het lijkt mij niet dat de kleine aantallen tijdens de bijeenkomsten echt representatief zijn voor de hele bevolking.

  M. Deijkers
  Kreileroord  __________________________________________________
  6 reacties :

  Theo Moras zei

  De bijeenkomsten over eventuele vluchtelingen in Hollands Kroon, worden niet allen matig of slecht bezocht(geen animo) en ook voor dit belangrijke onderwerp geldt dat deze kleine aantallen (niet eens 1%) tijdens de bijeenkomsten absoluut niet representatief genoeg zijn voor de hele bevolking.

  Sam Kooy zei

  Heel goed, Nawijn haalt alleen uit de gesprekken wat alléén hém goed uitkomt. Legt vervolgens elk zinnig gesprek lam. Zo gaat dat in de dagelijkse beslommeringen binnen Hollandskroon. Dit flikt hij uiteraard ook bij de raadsleden. Bij voorbaat al monddood gemaakt. Zie daarvoor nogmaals de angstvallige stilte bij de raadsleden na de inspreekbeurten van ingezetenen over de vluchtelingen eind januari 2016.

  Bakker zei

  Binnenkort ook te verwachten in Hollands Kroon?

  https://fenixx.org/2016/05/23/supermarkt-hemkop-werd-gedwongen-te-sluiten-als-gevolg-van-islamitische-stenen-gooien/

  Het is zo'n geweldige religie, de volgelingen van mohammed doen nooit wat verkeerds, moorden niet, verkrachten niet, steken geen auto's in de brand, kort om, een betere geloofsgroep kunnen we ons niet wensen.
  Klaarblijkelijk zijn onze bestuurders daar ook van doordrongen door honderdduizenden van die zwak begaafden te importeren.
  Er is geen werk, er is geen geld, de staatsschuld niet verontrustende vormen aan , maar zulke vredelievende halve garen moeten een plaats in onze samenleving hebben, natuurlijk op onze kosten. Als dank worden we vermoord, tenminste als we ons niet bekeren tot mohammed.

  h.oldeboom zei

  Afschaffen deze bijeenkomsten die in wezen zuiver anti democratisch zijn . Een selecte groep heeft de leiding over de uitspraken ven de deelnemers en passen de ha, ha eindconclusie aan, aan de waan van hun politieke dag. Verwacht helemaal niets van die Nawijn en zijn trawanten (wethouders + gemeenteraad); ze voeren de politiek van hun broodheren in Den Haag/Brussel uit voor welke rotzooi wij NOOIT gekozen hebben. Maak U sterk voor algemene referenda; die bestuurders kunnen hun democratische verantwoordelijkheid niet aan en zullen ons desnoods verraden waar wij bij staan. Ga maar na wat er de laatste 10 jaar in dit land door hen verziekt en verkwanseld is: VVD, PvdA, CDA en PvdA hebben met innige goedkeuring van het grootste deel van het praathuis in Den Haag welbevinden en welvaart systematisch ondermijnd voor een repressief socialistisch/communistisch EU-ideaal. Alleen de kampen ontbreken nog, hoewel in het EU parlement al stemmen opgaan om tegenstrevers op drastische wijze de mond te gaan snoeren.

  Anoniem zei

  Het zijn geen vluchtelingen die hier komen!
  Het is georganiseerde misdaad!

  Anoniem zei

  Cultuur verrijking:https://fenixx.org/2016/05/25/arbeidsongeschikte-vluchteling-haalt-17-kinderen-naar-denemarken/

  Een reactie posten