Onderzoek naar banen megaproject Afsluitdijk

Datum:
 • maandag 11 april 2016
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon -  Den Oever - De gemeente Hollands Kroon verwacht in de loop van dit jaar cijfers over werkgelegenheidseffecten van de versterking en vernieuwing van de Afsluitdijk voor de Kop van Noord-Holland.


  Die zijn momenteel niet voorhanden. Zo heeft wethouder Theo Meskers (VVD) laten weten op vragen van de Seniorenpartij Hollands Kroon.

  Die coalitiepartner vraagt zich af hoeveel extra banen de werkzaamheden aan de verbinding tussen Noord-Holland en Friesland, waarmee de komende jaren ruim anderhalf miljard euro is gemoeid, de regio opleveren. Aan de Friese kant van de Afsluitdijk is daar onderzoek naar verricht door Ecorys.

  Hetzelfde bureau is nog met een soortgelijke analyse voor de Noordkop bezig, zo stelt Meskers namens het college. De wethouders heeft de senioren-partij bovendien laten weten dat er voldoende huisvesting is voor eventuele woningzoekers die door het werk aan de Afsluitdijk hier naartoe zouden moeten verhuizen.

  Kansen

  Via de Ondernemersfederatie Hollands Kroon en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord zullen bedrijven die actief zijn in de grond-, weg- en waterbouw worden gewezen over kansen op extra werk door het project Afsluitdijk. Ook ondernemers in de catering en dienstverlening zouden een graantje mee kunnen pikken.

  NHD
  1 reacties :

  h.oldeboom zei

  Die werkgelegenheid is er alleen voor het bureau Ecorys die hun specialisten een rapport zullen laten maken wat goed zal vallen bij de gemeentelijke opdrachtgevers (bij ons Meskers). Dit soort projecten wordt openbaar aanbesteed waarin ook de onderaannemers op hun beurt bij hoofdaannemers op in kunnen schrijven waarover HK niets te zeggen heeft. Jammer van dit weggegooide geld en deze schertsvertoning van de Senioren.

  Een reactie posten