JIP PANKRAS’ PLAKBAARD GAAT ALSMAAR LOSSER ZITTEN

Datum:
 • zaterdag 19 maart 2016
 • in
 • Hollands Kroon - Het klonk hartstikke goed natuurlijk, zeker voor diegenen die zich vanwege hun leeftijd  aangesproken voelden: Senioren Hollands Kroon. Maar in werkelijkheid is deze partij enkel en alleen opgericht om de lokale VVD in het zadel te houden. SHK-roerganger Jip Pankras is namelijk niets minder dan een vermomde VVD’er.


  (door: Frank Ottens) 

  Ga maar na: in maart 2014 wonnen Pankras en zijn volgelingen glansrijk de gemeenteraadsverkiezingen. Wat er toen gebeurde, mag je toch vrij opmerkelijk noemen: als formateur voor de nieuw te vormen coalitie in Hollands Kroon schakelde Pankras de griffier van de gemeente Den Helder in: Menno Huisman, een rechtgeaard VVD’er.
  Het verbaasde dan ook niemand dat Huisman en Pankras erin slaagden de VVD ondanks een vette nederlaag bij de verkiezingen (de liberalen gingen van 8 naar 5 zetels) te behouden voor het college. Zelfs nadat de kiezers de liberalen keihard hadden afgestraft, mocht wethouder Theo Meskers gewoon achter zijn bureau blijven zitten. Ongelooflijk maar waar.
  Voor zijn eigen, zogenaamde ouderenpartij koos Jip Pankras voor Mary van Gent als wethouder. Eerlijk is eerlijk: zij stond en staat voor de meest zware taak van alle bestuurders: de reorganisatie van de lokale zorg en de daarbij behorende bezuinigingen in goede banen leiden. Voorwaar geen kattenpis, en mevrouw Van Gent ging dan ook stevig aan de slag. Als zorgpartner kozen zij en haar collegevrindjes aanvankelijk voor een internationaal bedrijf, gespecialiseerd in… beveiliging.
  Ondanks de aanzwellende kritiek (het bedrijf zou betrokken zijn bij internationale schending van mensenrechten) hield zij halsstarrig vast aan haar keuze. Toen de situatie onhoudbaar werd, omdat ook de landelijke politiek en pers zich ermee gingen bemoeien, werd uiteindelijk toch maar besloten niet met de nogal dubieuze kandidaat in zee te gaan, omdat deze, zoals IJzeren Mary plotsklaps verklaarde, ‘bij de aanbesteding niet aan enkele richtlijnen had voldaan…’
  ( Ja, ja… )
  Bij de FNV-protesten op het gemeentehuis tegen de zorgbezuinigingen, vrijdag jongstleden, was mevrouw Van Gent uiteraard in geen velden of wegen te bekennen. De oppositiepartijen waren er allemaal, maar de SHK’ers wisten zogenaamd allemaal van niets. Geen ontmoeting in ‘De Ontmoeting’ dus.
  En dan de raadsleden van Senioren Hollands Kroon – laten we niet vergeten hen ook nog even te noemen. We kennen ze toevallig. Zogenaamd kritische mannen als Pim de Herder, Jeff Leever en Piet Bruijstens. Wat deden zij toen Theo Meskers voorstelde om 3,5 ton vrij te maken voor het windmolenproject Port of Den Helder? Ze gingen zonder slag of stoot akkoord. Zodat hun windmolenvrindjes (plus de aannemers Dura Vermeer en De Vries & Van der Wiel) weer lekker geld kunnen verdienen. Publieksgeld welteverstaan. Best apart als in je Verkiezingsprogram 2014-2018staat dat je tégen windenergie bent…
  Ondertussen moet de huishoudelijke hulp voor ouderen worden afgeschaft en is het maar de vraag of de zwembaden open kunnen blijven. De vraag die dan ook resteert, is wat er in onze gemeente  eigenlijk is veranderd na de verkiezingen van 2014. Antwoord: helemaal niets. De lokale politiek is en blijft een sluwe vorm van ongebreidelde vriendjespolitiek.
  Seniorenpartij? Laat ons toch niet lachen. Charlatans Hollands Kroon.    
  jip pankras 1
  Jip Pankras, de liberale frontman van SHK. (Foto: archief RTV Noordkop)
  Lees ook: 
  Jan Steven van Dijk past perfect bij gemeente Schagen Oude tijden herleven  

  4 reacties :

  Bakker zei

  Een prima analyse, weinig aan toe te voegen of het zou moeten zijn dat LADA precies hetzelfde opereert als Senioren.
  Er is inderdaad helemaal niets veranderd en er zal ook niets meer veranderen, het bedrog van de politiek zal alleen maar schaamtelozer worden.

  Frank Ottens zei

  Dacht je dat LADA de VVD in het college wilde, Bakker? Tuurlijk niet, maar ze konden er niets tegen doen omdat Pankras het bij de formatie voor het zeggen had. LADA stond in feite van meet af aan buitenspel.

  Bakker zei

  Frank Ottens, als LADA de VVD niet in het college had willen hebben had LADA ballen moeten tonen en had ze moeten passen voor deze komedie en het verraad aan haar kiezers. LADA heeft de doelstellingen van de partij verlaten en voert nu een SP beleid uit, een beleid dat slecht is voor de Nederlander en gebaseerd is op het communisme/socialisme/maoïsme.
  Dat heeft wereldwijd geleid tot honderden miljoenen doden voor als u het nog niet wist.

  Frank Ottens zei

  @ Bakker: SP-beleid? Ze voeren op het gemeentehuis te Anna P. juist typisch VVD-beleid uit, daar ging dit verhaal juist over...!? Maar dat die gasten van LADA geen ballen hebben, daar heb je wel een punt.

  Een reactie posten