Vluchtelingen Spartahal Schagen maandagavond naar hal Veerburg in Anna Paulowna

Datum:
 • maandag 2 november 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • SCHAGEN - De vluchtelingen die nu nog opvang krijgen in de Spartahal in Schagen gaan maandagavond door naar sporthal Veerburg in Anna Paulowna.

  Door Marten Visser - 2-11-2015, 

  Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is er nog niet in geslaagd een vaste plek voor de circa 180 asielzoekers te vinden, daarom moeten ze weer naar een sporthal. Voor veel mensen wordt Veerburg de zesde hal waar ze onderdak krijgen.
  Het COA heeft de vluchtelingen zondag op de hoogte gebracht. Ze reageerden teleurgesteld, maar wel kalm. De vluchtelingen hadden nog steeds hoop dat ze door zouden kunnen naar een betere locatie.
  Voor enkele zwangere vrouwen heeft het COA wel een vaste opvangplek gevonden. Inclusief hun familie gaat het om in totaal zo'n 25 personen die niet mee zullen reizen naar Veerburg in Anna Paulowna.
  In de Spartahal zijn de mensen maandagmorgen druk bezig met het inpakken van hun spullen. Matrassen liggen in stapels bij elkaar, persoonlijke spullen worden voor de zoveelste keer in koffers en tassen gestopt. Die spullen worden in de loop van de dag alvast per vrachtwagen naar Anna Paulowna gebracht.
  De vluchtelingen vertrekken maandagavond na de maaltijd met bussen richting de Veerburghal. Daar kunnen ze wederom maximaal negen dagen blijven.

  NHD
  2 reacties :

  Anoniem zei

  Ze dachten dat ze door konden naar *een betere locatie*.
  Het is er warm, ze krijgen eten, er is wasgelegenheid, er is gezondheidszorg, iets waar onze ouderen tegenwoordig niet meer zeker van zijn.

  Hoe was het ook alweer met deze raketgeleerden, artsen, advocaten; waren ze niet gevlucht voor een oorlog?
  Als dit echt zo is dan gedraag je je niet zo.

  Wellicht kunnen we het Hilton even voor ze afhuren.

  Hoe leg ik dit mijn kinderen van 8 en 9 jaar oud uit? Deze kinderen zijn opgevoed onder het motto: Handen uit de mouwen en niet je hand ophouden voor gratis geld je verdere leven. Hier zul je geen beter mens van worden.

  Dit is een schandvlek voor Europa.

  Anoniem zei

  Deze achterlijke cultuur met het meest achterlijke geloof(ideologie) wat er is halen we hier binnen, eerdaags ook in Nederland:

  https://ejbron.wordpress.com/2015/11/04/vrouw-gestenigd-omdat-ze-wilde-weglopen-met-minnaar/

  Een reactie posten