'Snel werk maken van noodopvang'

Datum:
 • vrijdag 18 september 2015
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Schagen - De zeventien gemeenten in Noord-Holland gaan samen in kaart brengen op welke plekken snel noodopvang gerealiseerd kan worden voor vluchtelingen.

   m.visser@hollandmediacombinatie.nl

  Daarbij wordt vooral gekeken naar bungalowparken en leegstaande kantoren en bedrijfspanden, die voor een periode van twee of drie jaar onderdak kunnen bieden aan vluchtelingen. Dat is gisteren in Schagen besloten tijdens overleg tussen vertegenwoordigers van de gemeenten en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook de gemeenten in Noord-Holland Noord zullen een bijdrage moeten leveren aan de opvang van de grote aantallen vluchtelingen die momenteel Nederland binnen komen. En dat moet heel snel gebeuren, aldus burgemeester Marjan van Kampen van Schagen. „We moeten nu spijkers met koppen slaan, we mogen niet langer wachten."

  De gemeenten gaan een speciale taskforce samenstellen, die de mogelijkheden in kaart gaat brengen. Bedoeling is om dit te laten lopen via de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, waarin de gemeenten al samenwerken. Volgens burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar moet al over pakweg een week duidelijk zijn welke locaties kansrijk zijn.

  „We moeten hier niet al te lang over gaan praten. Tijdens het overleg zijn vanmiddag zo al tien plekken de revue gepasseerd", aldus Bruinooge. Die worden nu nog niet genoemd, omdat nog absoluut niet duidelijk is of op deze plekken ook noodopvang mogelijk is.

  NHD

  _______________________________________________________________________

  Rekenen op enthousiasme


  Vervolg

   Schagen - De gemeenten in Noord-Holland Noord gaan ervan uit dat de noodopvang van vluchtelingen kan rekenen op draagvlak onder de bevolking.

  De bestuurders leiden dat af uit de vele reacties die nu al binnenkomen bij de gemeenten. „Je proeft het enthousiasme van de mensen", zegt burgemeester Marjan van Kampen van Schagen. „We krijgen veel mailtjes van mensen. Ze dragen locaties aan. 'U weet toch dat daar nog een gebouw leeg staat? Er zijn mensen die inzamelingen willen houden." De gemeenten zelf hebben ook diverse plekken op het oog waar noodopvang zou kunnen komen. En realiseren zich dat dan niet iedere omwonende even positief zal zijn. Toch gaat de noodpopvang er komen. In de vorm van leegstaande kantoren of bedrijven en bungalowparken. Plekken die snel geschikt kunnen worden gemaakt voor de opvang van vluchtelingen. „We gaan als gemeenten snel kijken welk 'laaghangend fruit' we kunnen plukken", zegt burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar.

  Daarbij wordt over de gemeentegrenzen heen gekeken. Zo zou er bij voorbeeld in de buurt van grote asielzoekerscentra die er al zijn in bij voorbeeld Den Helder en Alkmaar kleinere noodopvang kunnen komen, ook al is dat dan in de aanpalende gemeente. „Die opvanglocaties kunnen dan vanuit zo'n AZC aangestuurd worden", aldus burgemeester Frank Streng van Medemblik. Tentenkampen inrichten, zoals bij voorbeeld in Nijmegen gebeurt, ligt volgens Bruinooge minder vont de hand. „Ook al omdat er straks nauwelijks meer tenten beschikbaar zijn."

  De gemeenten hebben ook afgesproken dat ze sneller vluchtelingen met een verblijfsvergunning aan een huis gaan helpen. Landelijk zitten momenteel nog tienduizend mensen die in Nederland mogen blijven in een AZC, omdat er voor hen geen huis is. Deze plekken zijn hard nodig voor de nieuwe vluchtelingen. Ook hierbij gaan de gemeenten samenwerken. Heeft Schagen bij voorbeeld niet genoeg huizen beschikbaar, dan kan Medemblik wellicht helpen. Daar wordt volgens Streng momenteel nagedacht over het bouwen van tijdelijke huizen. „In samenspraak met de' woningbouwcorporatie."

  Volgende week vrijdag, tijdens de vergadering van de Veiligheidsregio, praten de gemeenten verder over de kwestie.


  NHD
  19 reacties :

  Anoniem zei

  De zorg voor de autochtone bevolking wordt uitgekleed en wordt onbetaalbaar, onze ouderen worden uit de verzorgingshuizen gezet of worden slecht of niet meer verzorgd.
  Nederland telt 650.000 werkelozen, de afgekeurden en 450.000 bijstandtrekkers niet meegerekend. De verzorgingsstaat staat onder grote druk.
  Er komen dagelijks volgens de officiële cijfers ongeveer 600 asielzoekers waarvan ongeveer 90% jonge mannen, ons land binnen, gerekend over een heel jaar zijn dat er ruim 200.000. Dat is bovenop de miljoen moslims die al in dit land zijn. Als deze asielzoekers een verblijfsvergunning krijgen mogen ze hun familie over laten komen op kosten van u en ik. Gemiddeld een half dorp per asielzoeker en binnen de kortste keren hebben we ruim een miljoen asielzoekers per jaar met allemaal een gratis huis, uitkering, gratis gezondheidszorg en ga maar door . Volgens de geheime diensten zitten er per 100 asielzoekers 2 IS strijders tussen, dus we kunnen rekenen op een flink aantal aanslagen.
  De politiek op Wilders na, maar ook de media geven een verkeerde voorstelling van zaken, maar het manipuleren van burgers is al jaren aan de gang.
  Het is heel simpel: volgens alle Europese leiders, met Merkel en Rutte voorop is de integratie volkomen mislukt. Hoe denken deze landverraders dit nieuwe probleem op te lossen? Het probleem is niet op te lossen en zal leiden tot moord en doodslag van de autochtone bevolking. Voorbeelden te over.
  Mensen met een normale intelligentie kiezen daarom nog voor Wilders, kiezen voor een andere partij is plegen van landverraad maar daar waren heel veel Nederlanders in de 2e Wereldoorlog al toe in staat. Gezien de huidige peilingen pleegt ruim de 1/2 van Nederland landverraad door het eigen land en cultuur te verraden.

  Anoniem zei

  Asiel zoekers in een gratis huis en u en uw kinderen geen huis. Hoezo discriminatie?

  Anoniem zei

  Uit de peilingen blijkt dat er geen draagvlak is onder de bevolking, ze voelen zich verraden door de politiek. Iedere suggestie van de politiek dat er wel genoeg draagvlak is onder de bevolking liegen ze, er is geen draagvlak, behalve onder de talloze onnozelen die niet verder kijken als RTL4 en de NOS waarop alleen maar zielige kindertjes te zien zijn en in werkelijkheid is dat maar 3 a 4 %. Ze lezen dan ook nog de juichende verhalen in de kranten over onze voordelen en dat nemen ze dan ook maar voor waar aan. Wie de werkelijke cijfers kent zal hevig verontrust zijn. Wie de verkrachtingscijfers uit Zweden kent weet dat Zweden na Soweto het land is waar wereldwijd percentsgewijs de meeste vrouwen worden verkracht (door de cultuurverrijkers). Wie in Elsevier het artikel over de gedwongen prostitutie en de verkrachtingen van vrouwen en KINDEREN in Duitsland in de asielzoekerscentra heeft gelezen zal zich wel 2 x bedenken.

  Anoniem zei

  Dit land en vooral Europa is GEK.

  Dit krijgen we nog zwaar te verduren d.m.v. de islamisering.
  Het zijn geen vluchtelingen. Het zijn islamitische geldzoekers.

  Laat maar een paar moorden en verkrachtingen plaatsvinden. Kijken hoe de Hollanders hard roepen!
  Kennen jullie Pim Fortuijn nog?
  Kennen jullie Theo van Gogh nog?
  Kennen jullie Hans Janmaat nog?

  Allemaal hadden ze gelijk. ALLE 3 KALTGESTELLT!

  Anoniem zei

  Ik ben blij dat wij de mede mens hiermee kunnen steunen. Wij hebben het hier gewoon goed en kunnen deze mensen makkelijk een beetje helpen.. En wij Nederlanders zijn nou eenmaal goed in zeuren . Dus nu zijn het de vluchtelingen. En als de blaadjes vallen zijn we de vluchtelingen vergeten en zeuren we om de prijs verhoging van de ns terwijl er vertraging is. Ook dat zijn wij hollanders

  Anoniem zei

  Anoniem *ik ben blij*, ga eerst even een cursus Nederlands doen!

  Verder klets je uit je nek. Wacht maar tot je zelf bent aangevallen door een troep jongens uit Marokko. Het zijn net wilde honden. Je fietst in de grote stad waar aan de ene kant van de weg 3 van dit soort tuig staat en aan de andere kant ook 3. Vervolgens rent er een op je af, de tweede jat je tas, de derde rent er hard mee weg en de vierde zorgt dat je omvalt zodat hij ook nog even je telefoon uit je zak kan jatten. Na enkele seconden is er niemand meer te zien.
  Dit is geen verhaal maar echt gebeurd. En het trieste van het geval is dat dit de tweede keer was achter elkaar.
  De politie gebeld en die zei: Wilt u over 3 weken even aangifte komen doen?
  Dit land is GEK.

  In Den Haag kun je als blond meisje met een korte rok niet met goed fatsoen over straat.
  Je hoort constant gesis achter je en daar achteraan: HOER!
  Dit is de dagelijkse gang van zaken in de grote steden. Overigens het komt steeds dichterbij. Afgelopen maandag was ik bij de Aldi in Schagen. Ik wist niet wat ik zag: op een gegeven moment stond ik tussen 8 vrouwen met hoofddoek en de bijbehorende donkere mannen die bepaalden wat er in het karretje ging. Ik heb met verbazing staan kijken.
  Dit noemt u een verrijking voor de maatschappij?

  Snel wakker worden uit je enge cultuur verrijkende droom!

  Anoniem zei

  "Ik ben blij" schrijft anoniem 5. Waarschijnlijk bent u een vrouw die geen normale Hollandse vent meer kan krijgen en uit is op een viriele allochtoon die u dagelijks komt uitwonen. Voor beelden te over over de wantoestanden in en rond de asielzoekerscentra.
  Hoe krankzinnig inmiddels de mensen met het linkse gedachtengoed zijn blijkt uit het volgende artikel: http://www.vrijechroniqueurs.nl/groepsverkrachting-in-vluchtelingen-kamp-moet-kunnen/
  Het is onbegrijpelijk dat een stelletje linkse krankzinnigen een beschaafde cultuur als de onze willen vervangen door een achterlijk moorddadig geloof als de islam is. Soennieten en Sjiieten die elkaar bij bosjes vermoorden omdat de een van de ander vindt dat ze de koran niet op de juiste wijze interpreteren en links haalt die moordenaars in grote getale naar Europa. Hoe gek moet je dan wel niet zijn

  Anoniem zei

  Ik schrik van deze reacties. Waarom zijn veel mensen zo bang? In Schagen was er jarenlang een AZC en dat leverde helemaal geen problemen op. Niet meer verkrachtingen, niet meer diefstallen of wat dan ook dan daarvoor (want ook Nederlanders verkrachten en stelen). Er gebeurde helemaal niets bijzonders.
  Het gaat momenteel om vluchtelingen uit een oorlogsgebied. Het zijn mensen zoals wij, alleen hebben zij vreselijke dingen meegemaakt, erger dan wij ons kunnen voorstellen. Laten we hen gastvrij welkom heten.

  Anoniem zei

  Kennelijk leest de laatste reageerder nooit kranten want hij/zij is niet op de hoogte van:
  licht getinte lieden zijn oververtegenwoordigd in de misdaadcijfers
  minimaal 2% van de economische asielzoekers IS strijders zijn
  in Almere kort geleden jonge vrouwen zijn aangerand
  asielzoekers met voorrang een woning krijgen boven woningzoekenden die al 8 a 10 jaar staan ingeschreven
  het hele sociale stelsel ontwricht wordt door lieden die nooit een cent hebben bijgedragen. een asielzoeker met status kost €35.000 .
  In Duitsland iedere 10 minuten een agent aangevallen/mishandeld wordt door de vredelievende asielzoekers(mag niet bekend worden van de politiek).http://nieuws.tpo.nl/2015/10/07/duitse-overheid-stopt-seksueel-misbruik-azcs-in-doofpot-om-imago-asielzoekers-te-beschermen/
  In Duitsland mensen uit hun huurwoningen worden gezet tfv asielzoekers.

  En wie wil weten hoe goed de zogenaamde vluchtelingen integreren in Europa gelieve het volgende filmpje te bekijken:https://ejbron.wordpress.com/2015/10/07/video-moslims-in-europa-2/

  Schrikt anoniem nu nog van de reacties van de mensen of schrikt hij vanwege zijn eigen stupiditeit?
  De onnozele hals weigert in te zien dat deze zogenaamde vluchtelingen door minimaal 4 EU landen trekken om hier een huis, woning geld enz. te KRIJGEN en veel van hen hebben al jaren in een veilig land gewoond zoals ook het geval was met de moordenaar van dat 3 jarige jongetje die zonodig zijn gebit wilde laten renoveren in Canada.
  90% van deze "vluchtelingen" zijn jonge gezonde mannen die hun vrouw en kind achterlaten en zelf met veel geld via mensensmokkelaars hier komen, opgevangen door onnozelen als de reageerder. Wat ben je voor minkukel als je vrouw en kinderen achterlaat in oorlogsgebied, als het al oorlogsgebied is.

  Anoniem zei

  LEES NET HET NIEUWS UIT WOERDEN...............................................................................
  EEN SPECIALE TENT WAAR VROUWEN VAN HOOFDDOEK KUNNEN WISSELEN ZODAT DE MANNEN DIT NIET KUNNEN ZIEN.

  VERRIJKING?

  Bovendien wat moeten deze mensen hier. En vooral in Zweden en Finland? Het is hier koud! Dit zijn geen vluchtelingen maar ISLAM BRENGERS. Dit is de opdracht van IS en Erdogan. Ze komen (buiten de echte slachtoffers) alleen voor geld. En NOOIT zal er iemand werken hier. Wat een bijdrage aan de maatschappij he?

  Anoniem zei

  De kop van een artikel: “Wanneer 1 miljoen vluchtelingen er 7 miljoen worden na gezinshereniging”

  Er zijn zwakbegaafden die geen enkel probleem hebben met de invasie van moslims, meestal gezonde jonge mannen, waaronder halsafsnijdende IS strijders.
  Na gezinshereniging zullen er veel meer dan 20 miljoen mensen in Nederland wonen waaronder miljoenen moslims die allemaal als doel hebben Nederland te islamiseren.
  Voor het overgrote deel van de Nederlanders een doem scenario, voorde linkse dwazen het toppunt van medemenselijkheid.

  Anoniem zei

  Voor de linkse onnozelaars onder ons, hoe kan het dat de zogenaamde vluchtelingen een moord plegen en vervolgens terug keren naar het land wat ze zijn ontvlucht?:

  (Door: “Xander”)

  Zoals onze lezers inmiddels allang weten is slechts 5% tot 10% van alle migranten die Europa overspoelen een echte vluchteling. Uit Duitsland bereikt ons het buitengewoon schrijnende nieuws dat een zo’n echte vluchteling, de 20-jarige Rokstan M., die haar land ontvluchtte nadat ze het slachtoffer werd van een massaverkrachting door moslims, werd vermoord. De hoogstwaarschijnlijke daders, die op de vlucht zijn geslagen: haar eigen vader en broers, die om het zieke, om niet te zeggen duivelse islamitische concept van ‘eerwraak’ niet aarzelden het leven van hun dochter en zus met meerdere messteken te beëindigen. Ondertussen blijft de Europese politiek – en met name alles wat zich links en progressief noemt – ijskoud nog steeds ‘de islam hoort bij Europa’ roepen.

  Het ontzielde lichaam van Rokstan werd gevonden in een volkstuintje in de stad Dessau, een stad ten noorden van Leipzig. Ze had een voorgevoel van wat haar zou gaan overkomen, omdat op haar WhatsApp profiel het volgende berichtje werd gevonden: ‘Ik wacht op de dood. Maar ik ben te jong om te sterven.’

  Vader gevlucht naar Turkije of Syrië

  Rokstan woonde al 2 jaar in een huis voor alleenstaande vrouwen, was volgens de autoriteiten goed geïntegreerd en werkte als vertaler voor asielzoekers. Nadat ze enkele dagen geleden terugkeerde naar haar familie werd ze – volgens het openbaar ministerie zo goed als zeker – door haar vader en twee broers vermoord en in een ondiep graf gegooid. De politie wil hen verhoren, maar ze zijn op de vlucht geslagen. De vader bevindt zich volgens de politie inmiddels in Turkije of Syrië.

  Sam Kooy zei

  Natuurlijk, de burgemeesters van de Noordkop zijn onder hoge druk gezet door het COA. Ze moeten gewoon en dan ook nog enthousiast blijven. Zie de resultaten in het dorpje Oranje.

  Anoniem zei

  Asiel(geluks)zoekers zijn net windturbines.
  Daar hebben we er ook al veel te veel van.
  Ze kosten heel veel geld.
  Ze leveren niets op behalve narigheid.
  En uiteindelijk wil niemand ze.

  Waarom hebben we geen last van mensen uit Chili, Argentinie (het land van de vader van onze koningin die 30.000 duizend mensen heeft vermoord, China, Amerika, enz. enz.
  Alles wat Islamitisch is brengt oorlog.

  Anoniem zei

  Voor de linkse achterlijken die Wilders van racisme betichten: Maar zeer weinig mensen weten dat de PVV een aanzienlijke aanhang onder immigranten in Nederland heeft. Grieks-Cyprioten, Kopten, christenen uit het Midden-Oosten en mensen uit India steunen Wilders in aanzienlijke aantallen, vanwege hun ervaringen met de islam in hun eigen land.

  Nu duidelijk?????????????????of dringt het nog niet tot de botte links fascistische hersens door?

  Anoniem zei

  Marjan van Kampen krijgt zoooooooooooooooooooveel fijne reacties.
  Laat zien dan.

  We geloven er helemaal niks van! Het is allemaal gelul.

  NIEMAND wil deze criminelen in de buurt hebben.

  Anoniem zei

  De gemeente Schagen bestaat uit politici die het belazeren van de burgers tot kunst hebben verheven. Is het niet met illegale windmolens waar ze de burgers mee belazeren dan is het wel met de asielzoekers. Misschien een goed idee om eens te beginnen met 5 jonge potente asielzoekers onder te brengen bij burgemeester Marjan van Kampen?
  Er zijn vast nog wel een paar wethouders die nog wat plek over hebben op hun boerderij of huis. Ben benieuwd hoe dat bevalt bij deze bestuurders.

  Anoniem zei

  Moet de Raad van Schagen niet beslissen of er opvang komt?

  Anoniem zei

  Zweden is ons voorland, dan volgt Duitsland en vervolgens zijn wij aan de beurt.
  Wat de Zweedse kranten voor onheilspellends publiceren: https://ejbron.wordpress.com/2015/10/17/zweden-staat-op-instorten-2/#more-99341

  Het duurt bij veel linkse rakkers erg lang voor het kwartje valt maar eens zal het vallen, behalve dan bij de volledig gestoorden die leren het nooit, die geloven het pas als hun hoofd gescheiden wordt van hun romp of dat hun vrouw door een heel regiment islam strijders worden verkracht.

  Een reactie posten