Weer minder ww'ers in Noordkop

Datum:
 • zaterdag 18 juli 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Noordkop - Schagen - De werkloosheid in de gemeente Schagen is afgelopen maand wederom gedaald: met 5,1%.. Daarmee is deze gemeente de op twee na grootste 'zakker' qua aantal ww'ers.
  Eind juni telde Schagen 760 mensen met een ww-uitkering, 9 inwoners minder dan een maand eerder. Ook Hollands Kroon zag het aantal ww-uitkeringen dalen, zij het met een bescheidener 1,5%.

  Ouderen 

  De grootste groep werkzoekenden is te vinden onder vijftigplussers, een verschijnsel dat zich ook in Hollands Kroon voordoet.

  Daar is de groep ouderen onder ww'ers verhoudingsgewijs nog groter dan in Schagen. In Hollands Kroon zijn er momenteel 833 werklozen, 33 minder dan eind mei.

  Erik Stam, adviseur Arbeidsmarktinformatie van het UWV legt uit: „We stellen niet met zoveel woorden dat de werkgelegenheid is toegenomen, maar wel dat het aantal ww-uitkeringen is gedaald. Daar zit uiteraard een relatie tussen. De vergelijking met vorig jaar is een indicatie dat het met de werkgelegenheid de goede kant op gaat, alleen geldt dat waarschijnlijk voor de geheel Noord-Holland Noord en niet alleen voor de situatie in Den Helder, Schagen, Texel en Hollands Kroon. Mensen werken heel vaak buiten le woongemeente."

  Ook Den Helder zag de werkloosheid flink dalen, met 4,4%. Het aantal ww'ers kwam daarmee ruim onder de duizend: 974. Daar zit de grootste groep werkzoekenden in de leeftijdscategorie 27-50 jarigen.

  Op Texel daalde de werkloosheid met tien procent, vooral doordat het toeristenseizoen aanbrak. In absolute getallen is de werkloosheid bescheidener, zowel qua omvang als daling: er zijn op het eiland nu 153 mensen werkloos, dat waren er een maand eerder 170.

  NHD
  2 reacties :

  Anoniem zei

  In Hollands Kroon zijn er 33 werklozen minder dan eind mei.

  Hebben deze werklozen allen een baan gevonden of zijn ze na de WW-termijn in de Bijstand gekomen.

  Dit vermeldt het bericht niet.

  Anoniem zei

  Anoniem 1: zo neem je de boel in de maling en dat is ook gebeurd met het begrip "werkeloos". Onze socialist Ascher heeft er voor gezorgd dat je al niet werkeloos meer bent als je een paar uur per week een zogenaamd baantje hebt, dat was in het recente verleden nog anders. Zo zijn er op papier steeds minder werkelozen maar in de praktijk barst het er van.

  Een reactie posten