Grote werkgever gaat weg uit Schagen

Datum:
 • zaterdag 14 maart 2015
 • in
 • SCHAGEN - Aannemer De Vries & Van de Wiel, een van de grootste werkgevers in Schagen, verhuist deze zomer naar Amsterdam.

  Door Martijn Gijsbertsen - 14-3-2015

  Het bedrijf met 155 werknemers, waarvan circa vijftig actief op het hoofdkantoor aan de Harmenkaag en in de Schager haven, heeft zestien jaar in de Magnusveste gezeten. En trekt hier uiterlijk 1 juli de deur achter zich dicht.

  De specialist in baggerwerk, waterbouw en zandwinning, onderdeel van de Belgische Deme Group, doekt ook nevenvestigingen in Schiedam en Amsterdam op. De Vries & Van de Wiel voegt de drie locaties bij elkaar op een bedrijventerrein aan het IJ in Amsterdam-Noord.

  Combineren 

  ,,Vlakbij de Oranjewerf hebben we een mooie plek gevonden, waar we ons hoofdkantoor, de technische dienst en opslag van materieel kunnen combineren’’, stelt algemeen directeur Jan-Mark van Mastwijk. De nieuwe locatie aan de Toetsenbordweg wordt gehuurd van BAM Funderingstechnieken, een dochter van de bekende grote bouwer.

  De Schager aannemer krijgt de beschikking over 8500 vierkante meter buitenterrein, een los- en laadkade van tweehonderd meter lengte, 1500 vierkante meter kantoorruimte plus duizend vierkante meter voor magazijnen/werkplaatsen. ,,In verhouding is Amsterdam duurder dan Schagen, maar onder de streep zijn we goedkoper uit, omdat we minder meters huren. Qua kantoorruimte en werkplaatsen schikken we met ongeveer de helft in, dat scheelt. Bovendien komen we een stuk centraler in het land te zitten. Dat is veel efficiĆ«nter.’’

  Reizen 

   Locaties van de aannemer in Den Helder en Harlingen blijven bestaan. Voor personeel dat nu in Schagen werkt en spullen moet pakken, betekent de verhuizing straks meer rijden of reizen.

  ,Ja, er zullen kilometers moeten worden gemaakt en mensen moeten vroeger op pad’’, beseft Van Mastwijk, die werknemers per brief heeft laten informeren. ,,Er zijn goede openbaarvervoersmogelijkheden: Schagen, Anna Paulowna en Den Helder hebben een treinstation.’’ 

  De Vries & Van de Wiel is in 1951 opgericht, werkt sinds 1999 vanuit Schagen en is in 2011 uitgeroepen tot ’Ondernemer van het jaar’. Het aannemersbedrijf schrijft na drie jaren met miljoenenverlies weer zwarte cijfers. ,,Na een heel slecht 2013 is het vorig jaar een stuk beter gegaan.

  Voor 2015 hebben we opnieuw een mooie orderportefeuille, met allerlei klussen door het hele land.’’

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten