’Geheim’ gesprek over Polders windpark

Datum:
 • woensdag 26 november 2014
 • in
 • Categorie: , ,

 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA- De provincie beslist of de vervanging van de windmolens mag plaatsvinden.  Door Martijn Gijsbertsen - 25-11-2014 

  Op initiatief van gedeputeerde Jaap Bond is recent ’geheim’ overleg gevoerd tussen alle partijen, betrokken bij het vervangen van zeven windturbines langs het Noordhollands Kanaal tussen Breezand en ’t Zand in de buurt van enkele gasleidingen.

  Aan tafel zaten onder anderen vertegenwoordigers van initiatiefnemer Windpark Westeinde, Gasunie, omwonenden, gemeente Hollands Kroon en de provincie. ,,Het was een informatief gesprek aan de keukentafel, waarin iedereen zijn zegje heeft kunnen doen en de heer Bond informatie heeft ingewonnen waarmee hij aan de slag kan’’, aldus Albert Hoedjes namens de groep buurtbewoners. 

  ,,Wij zijn er blij mee dat de gedeputeerde dit tot stand heeft gebracht’’, stelt directeur Jeroen de Schutter van het windpark. Op de inhoud van het overleg achter gesloten deuren gaat hij niet in. ,,Er is op constructieve wijze met en door alle betrokken gesproken.’’

  De provincie beslist of de vervanging van de windmolens mag plaatsvinden. Diverse omwonenden zijn tegen, omdat bij mastbreuk (levens)gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Gasunie zou achter de schermen duidelijk hebben gemaakt dat zij liever heeft dat de windmolens verder van leidingen af komen te staan. Aanvankelijk had Hollands Kroon groen licht voor het miljoenenproject gegeven, maar de provincie tikte de gemeente op de vingers: die knoop had in Haarlem moeten worden doorgehakt.

  Schadeclaim

  Omdat de procedure nu opnieuw moet, heeft Hollands Kroon de verzekeraar gewaarschuwd dat kans op een schadeclaim wegens vertraging bestaat.

  NHD

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Jaap Bond(CDA), de vriend van meesteroplichter Hooijmaijers(VVD) glipt steeds door de mazen van het Provincie net en gaat gewoon door met het uitvoeren van zijn dubbele agenda.
  Het is te hopen dat zowel de PvdA, het CDA, de VVD en D’66 bij de komende verkiezingen gemarginaliseerd worden. Helaas is het merendeel van de kiezers nog niet zover dat ze begrijpen dat ze in toenemende mate door de "Oude Politiek" worden belazerd en dat de prijzen voor energie tot onvermoede hoogte zal worden opgedreven vanwege de subsidies.

  Anoniem zei

  Hoe kan het dat Hollands Kroon groen licht heeft gegeven voor dit miljoenenproject als niet Hollands Kroon maar de Provincie het bevoegd gezag is?

  Hollands Kroon huurt voor circa €100,00 per uur een oud ambtenaar van de gemeente in, Dekker genaamd, die adviseert bij windmolenprojecten en deze ingehuurde kracht zal geadviseerd hebben groen licht te geven voor het project, daar wordt hij in ieder geval vorstelijk voor betaald.
  Of deze man is absoluut onbekwaam en dient nooit meer ingehuurd te worden, of deze man speelt een smerig spelletje ten voordele van de initiatiefnemers, in beide gevallen is het een kwalijke zaak en in het laatste geval riekt het sterk naar fraude en dient de Rijksrecherche ingeschakeld te worden.

  Als er sprake is van fraude moet niet de verzekeraar van de gemeente HK voor eventuele schadevergoedingen opdraaien maar de verantwoordelijke(n), maar de schadevergoedingen zullen zoals gewoonlijk wel weer op het bordje van de burgers terecht komen, want geen verzekeraar zal uitbetalen als er sprake is van fraude.

  Een reactie posten