25 mille aan declaraties

Datum:
  • zaterdag 28 december 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • Hollands Kroon - In 'debuutjaar' burgemeester Nawijn 25 mille aan declaraties

    Martijn Gijsbertsen

     Jaap Nawijn (61) heeft in zijn eerste jaar als burgemeester van Hollands Kroon ruim 25.000 euro aan declaraties plus vergoedingen opgestreken. 

    De uitbetalingen aan Nawijn staan in schril contrast met die van buurgemeente Schagen aan Gerrit Westerink (63) in zijn slotjaar als - waarnemend - burgemeester: hij ontving een kleine drieduizend euro.

    Een en ander blijkt uit de overzichten van declaraties en vergoedingen die het Noordhollands Dagblad/de Schager Courant recent bij beide gemeenten heeft opgevraagd. „Een beginnend burgemeester, die nog een poos buiten de gemeente waar hij werkt heeft gewoond en moet verhuizen, heeft altijd met extra aanloopkosten te maken", reageert Nawijn, die in september 2012 is aangesteld en sinds februari een woonboot in Van Ewijcksluis huurt. „Je kunt mijn situatie niet leggen naast die van een collega, die gesetteld is. Dat is appels met peren vergelijken. Het is representatiever over een jaar te kijken voor welke kosten de 'nieuwe' burgemeester van Schagen (Marjan van Kampen, red.) is komen te staan."

    Het leeuwendeel van de uitbetalingen aan Nawijn betreft woonlasten-vergoedingen: dik vijftien mille. De verhuizing uit Ouderkerk aan de Amstel, waar zijn huis te koop staat, plus inrichting van de woonboot

    Afscheidsfeest 

    Het afscheidsfeest van Schager burgemeester Gerrit Westerink heeft bijna 14.000 euro gekost. Dat is niet gedeclareerd, maar door de gemeente betaald. Het beraamde feestbudget was 15 mille.


    Voor huur, gas, water en licht heeft Hollands Kroon circa 7.400 euro uitgekeerd.
    Westerink, twaalf jaar Schager burgemeester, ontving geen tegemoetkoming op dat vlak.

    Favoriet eetadres 

    Qua maaltijdenvergoedingen valt op dat Nawijn vaker buiten de deur eet dan Westerink: eerstgenoemde declareerde ongeveer 2850 euro, de laatste amper driehonderd euro. Favoriet eetadres van Nawijn is
    't Anker in Kolhorn: van de 49 gedeclareerde lunches en diners zijn dertig bonnetjes van dit restaurant. De Chinees, Fu-Kwei in Anna Paulowna, volgt met negen nota's.

    Nawijn heeft dik 7.200 euro aan vergoeding voor woon-werkverkeer plus reiskosten ontvangen. Daarin is inbegrepen twee keer per week een bezoek aan zijn eega 'thuis' in Ouderkerk aan de Amstel. Westerink is met ruim 2.900 euro ook in dat opzicht zuiniger geweest.


    NHD

    Lees ook:
    Overzicht berichten Nawijn

    Woonvergoeding Nawijn in opspraak ( Heemskerk 31-1-2009)




    4 reacties :

    Anoniem zei

    Woont burgemeester Nawijn eigenlijk wel in Van Ewijcksluis of wordt de woonboot gehuurd alleen maar om de suggetie te wekken dat hij daar woont omdat hij verplicht is in de gemeente te wonen waarin hij werkzaam is?

    €7400,00 aan energiekosten voor een woonboot waar het het grootste deel van de tijd onverlicht is lijkt ook wat overdreven, er zullen weinig mensen zijn die in een dergelijk kleine ruimte wonen en dan €616,00 per maand aan energiekosten hebben. Geen burger die dergelijke onzin zal geloven, enkel de raadsleden van HK geloven geloven daarin.

    Anoniem zei

    Je zou je ogen toch uit je kop moeten schamen om met een behoorlijk salaris
    dit nog allemaal te claimen?
    Maar het motto van dit soort lui is: "Omdat het kan"!

    Schaamteloos!

    Anoniem zei

    Veel burgers zullen hun schouders ophalen over het declaratiegedrag van Nawijn omdat ze inmiddels weten dat er toch niets meer aan te doen is.
    Wil je tegenwoordig nog deel van leven hebben dan is het aan te raden niet meer naar het nieuws te kijken en de kranten te laten voor wat ze zijn want iedere dag lees of hoor je wel weer dat de politiek de meeste inwoners van Nederland aan alle kanten besteelt. Als de vaderlandse politiek ons niet besteelt dan besteelt Brussel ons wel en natuurlijk kan Hollands Kroon daar niet in achter blijven.

    Anoniem zei

    Ik geloof dat Lou de Palingboer ook in Anna Paulowna is geboren!

    Opl. . . . . . pur sang.

    Een reactie posten