Huisarts Rob Elens vrijgesproken, boete weg: ‘Wat een geweldig nieuws!’

Datum:
 • zaterdag 19 november 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  “De huisarts heeft niet in strijd gehandeld met de Geneesmiddelenwet door het off-label voorschrijven van HCQ en ivermectine,” oordeelt het tuchtcollege.  Robin de Boer 18-11-2022


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:01

  Op vrijdag 23 september stond huisarts Rob Elens voor het medisch tuchtcollege. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had hem aangeklaagd omdat hij hydroxychloroquine en ivermectine aan patiënten had voorgeschreven, die bijna allemaal zijn genezen.

  Minister Hugo de Jonge drong vanaf mei 2021 steeds nadrukkelijker aan op tuchtrechtelijke vervolging van Elens, valt op te maken uit vrijgegeven Wob-documenten.

  De tuchtraad deed vandaag uitspraak. Elens is op de vingers getikt vanwege corona-uitspraken die hij heeft gedaan, weet De Limburger. Daar krijgt hij een berisping voor. De boete is van tafel.

  “De huisarts heeft niet in strijd gehandeld met de Geneesmiddelenwet door het off-label voorschrijven van HCQ en ivermectine,” oordeelt het tuchtcollege.

  Heel goed

  Op social media klinkt een opgeluchte verzuchting. “We feliciteren Rob Elens met de vrijspraak. Geen boete voor het voorschrijven van ivermectine/hydroxychloroquine,” twittert De Andere Krant.

  Uitgeverij De Blauwe Tijger voegt toe: “Gefeliciteerd Rob Elens met de vrijspraak voor de tuchtrechter!” Neuroloog Jan Bonte schrijft: “Wat een geweldig nieuws! Heel goed!”

  Er is nooit naar gevraagd

  De gezondheidsinspectie heeft sinds de zomer 16 artsen beboet wegens het verstrekken van medicijnen tegen corona. Elens liet eerder weten dat hij de eerste boete kreeg.

  “Nooit is gevraagd hoe het met de patiënten is afgelopen,” zei de huisarts. “Wij hebben 4000 hulpvragen afgehandeld en bijna iedereen is genezen. Er is nooit naar gevraagd door de inspectie.”

  Vandaag schrijft hij op Twitter:
  0 reacties :

  Een reactie posten