PvdA: geen oplaadpunt in dorpen Noordkop ’niet acceptabel’

Datum:
 • zondag 26 januari 2020
 • in
 • Categorie:
 • De PvdA-fractie heeft aan het provinciebestuur gevraagd om actie te ondernemen richting Connexxion.


  Casper Duin 26-1-2020
  Aanleiding is het (tijdelijk) verdwijnen van de OV-chipkaartlaadpunten in Julianadorp, Nieuwe Niedorp, Den Oever en Hippolytushoef. In die dorpen kunnen inwoners sinds dit jaar geen gebruik meer maken van een automaat. Veel mensen willen dit liever niet online regelen. Anderen stellen dat het opladen aan de buitenzijde van de bus tot vertraging en daarmee ergernis bij de chauffeur leidt. 
  De PvdA meent dat het ’niet acceptabel’ dat inwoners van Julianadorp nu naar Den Helder moeten voor het opladen. ’Van Connexxion had verwacht mogen worden dat zij al voor eind 2019 voor alle oplaadautomaten vervanging had geregeld. We willen dat dit alsnog geregeld binnen een week geregeld is’, zo schrijft Statenlid Sandra Doevendans.
  Inmiddels is bekend dat er bij de Bruna in Julianadorp binnenkort een oplaadpunt terugkeert.
  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Dekker zei

  Iedereen aan de elektrische auto, tienduizenden laadpalen in steden en dorpen, een nieuw aan te leggen stroom infrastructuur a miljarden te betalen door de burgers. Klaarblijkelijk begrijpen ze bij o.a de PvdA niet dat als we overstappen op elektrisch rijden, koken, verwarmen de gezinnen 4 a 5 maal zoveel stroom gaan gebruiken als de gemiddeld 3300 KW die er nu wordt gebruik. Een kleine Nissan Leaf gebruikt 3000KW per jaar bij 15000 km. Tel daarbij de warmtepomp op van 4 a 5000 KW minimaal, dan wordt er door een gemiddeld gezin met heel weinig kilometers in hun kleine elektrische auto al veel meer stroom verbruikt als de 3300 KW p/j die het nu gebruikt. Dat wordt dus een zeer kostbare nieuw infrastructuur en omdat de onrendabele zwaaipalen en zonnepanelen bij lange na niet genoeg stroom kunnen leveren zullen er een fors aantal gas of kolen of biogas centrales bijgebouwd moeten worden.
  Van de EU mogen er geen stofzuigers meer verkocht worden die meer dan 1000 W gebruiken, maar elektrische auto's worden gepromoot. Begrijpt u het nog?
  https://zerauto.nl/hoeveel-energie-verbruikt-een-elektrische-auto/

  Een reactie posten