Wetenschappers: Geen abnormale klimaatverandering achter de hittegolven van afgelopen zomer in Europa

Datum:
  • zaterdag 10 augustus 2019
  • in
  • Categorie:
  • Vanuit het oogpunt van de klimaatalarmisten wil men de  hittegolven van dit jaar in verschillende delen van Europa voorstellen als een voorteken van een op handen zijnde klimaatapocalyps.

     augustus 10, 2019 door Rommel


    In Zweden zijn politicologen van mening dat de Zweedse Milieupartij er alleen in geslaagd is om in de Riksdag te blijven als gevolg van het succes om kiezers te intimideren met een catastrofe-alarm in verband met de hete zomer van het verkiezingsjaar. In een studie van een internationale wetenschappelijk-onderzoeksgroep worden dergelijke beweringen nu verworpen. Men stelt ook vast dat een eventuele klimaatverandering betreffende Zweden meer regen dan droogte betekent. Dit rapporteert GP/TT.

    In de studie “European warm-season temperature and hydroclimate since 850 CE”, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Environmental Research Letters, leggen de wetenschappers uit dat de zomerdroogte in Zweden in 2018 en de droogte die deze zomer andere delen van Europa heeft getroffen, waarschijnlijk tijdelijke afwijkingen zullen zijn en dat ze niet buiten de natuurlijke variaties van het weer van de afgelopen 1200 jaar vallen. Er is geen bewijs dat ze symptomen zouden zijn van klimaateffecten als gevolg van de menselijke uitstoot van broeikasgassen.
    – De resultaten van het onderzoek tonen aan dat de huidige klimaatmodellen het verband tussen hoge temperaturen en droogte in Europa overdrijven, zegt onderzoeksleider Fredrik Charpentier Ljungqvist, universitair hoofddocent aan de Universiteit van Stockholm.
    Warmer klimaat = meer regen in Zweden
    Ljungqvist bekritiseert ook de onkundige verklaringen van politici en journalisten dat de zomerdroogte in Zweden vorig jaar een signaal is dat het klimaat droger wordt. Integendeel, volgens wetenschappelijk bewijs zou het effect van een warmer Europa er juist voor zorgen dat het in Zweden meer dan normaal zou regenen.
    – Vanuit een langer perspectief kunnen we zien dat Zuid-Europa meestal wordt getroffen door meer droogte tijdens warme periodes. De noordelijke delen van Europa integendeel neigen meer neerslag te krijgen met een warmer klimaat, legt Fredrik Charpentier Ljungqvist uit.
    Maar ondanks het feit dat de wetenschap geen enkel bewijs levert voor de beweringen van de klimaatalarmisten, durft Fredrik Charpentier Ljungqvist zich niet volledig vijandig op te stellen tegenover deze invloedrijke krachten. Voor de zekerheid gooit hij het voorbehoud erin dat hoewel wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt voor de bewering dat de droogte klimaatgerelateerd is en veroorzaakt wordt door menselijke emissies, en alles integendeel aantoont dat dit natuurlijke weersveranderingen zijn, het niet met honderd procent zekerheid kan worden uitgesloten dat de invloed van de mens op het klimaatsysteem een marginaal effect heeft gehad.

    Fredrik Charpentier Ljungqvist veegt ook de vloer aan met de klimaatalarmisten door te zeggen dat de weersveranderingen uiteraard in de toekomst buiten de natuurlijke spanwijdte van de afgelopen 1200 jaar kunnen komen, hoewel vandaag de dag niets erop wijst en dat dit alleen maar speculatie is.
    VN-Klimaatpanel: “Word veganist”
    Tegelijkertijd komt het klimaatpanel IPCC van de VN met een nieuw alarmerend rapport naar buiten. Daarin staat onder andere dat de mens volledig moet stoppen met het gebruik van olie en kolen en de weide weer moet laten uitgroeien tot bos.
    Men roept bovendien iedereen op om veganist te worden, terwijl het veganistische dieet gevaarlijk is gebleken en voor kinderen zelfs levensbedreigende tekorten aan de noodzakelijke voedingsstoffen blijkt te geven. Het klimaatpanel is van mening dat de mens moet overstappen op een ander dieet, een dieet bestaande uit zaden en noten.
    In tegenstelling tot de wetenschappers beweert het IPCC ook dat de droge en warme maand juli van dit jaar in Europa abnormaal zou zijn en het gevolg is van de menselijke invloed op het klimaat.
    De studie “European warm-season temperature and hydroclimate since 850 CE” analyseert de relatie tussen zomertemperatuur en droogte over zowel lange als korte tijdschalen. De wetenschappers hebben meteorologische gegevens sinds de 17e eeuw onderzocht en op boomringen gebaseerde reconstructies van de zomertemperatuur respectievelijk zomerdroogtes sinds de 8e eeuw. De resultaten zijn vergeleken met simulaties van enkele van de klimaatmodellen die gebruikt zijn om toekomstige klimaatveranderingen te voorspellen. Bron: Universiteit van Stockholm.


    FENIXX



    0 reacties :

    Een reactie posten