In september meer duidelijk over toekomst Port of Den Helder

Datum:
 • woensdag 26 juni 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • DEN HELDER - 
  Kooyhaven blijft voorlopig een kostenpost waar geen inkomsten tegen over staan. 
  26-6-2019

  In september wordt aangegeven hoe het havenbedrijf structureel gezond te krijgen is.

  Dat melden burgemeester en wethouders in een brief die verstuurd is samen met de jaarrekening over 2018 van het havenbedrijf. ’De financie¨le positie van Port of Den Helder is in 2018 incidenteel verbeterd’, schrijft burgemeester Koen Schuiling in het stuk. Dat komt door het raadsbesluit van eind vorig jaar waardoor de verkoop van percelen Westoever aan de gemeente en de afkoop van het onderhoud aan kunstwerken mogelijk werd.

  Overleg

  De burgemeester vervolgt: ’Maar is structureel is de financiële positie nog niet gewijzigd. We zijn al geruime tijd met Port in overleg over hoe de bedrijfsvoering structureel gezond is te krijgen. Een voorstel hierover wordt in september 2019 aan de gemeenteraad voorgelegd’.
  Uit de door de accountant gecontroleerde jaarrekening blijkt dat het havenbedrijf scherper op de kosten gelet heeft. Waren er in 2017 nog 23 personen werkzaam met een volledig dienstverband. Afgelopen jaar waren het 22 personen. De huur van de vloer in het Havengebouw loopt tot september van dit jaar. De beveiliging van de haven is ondergebracht bij een bedrijf waarvan het contract in september 2020 afloopt.

  Kooyhaven

  Kooyhaven blijft voorlopig een kostenpost waar geen inkomsten tegen over staan. Port of Den Helder heeft contractuele afspraken gemaakt met het bouwconsortium voor de aanleg van het industrieterrein Kooyhaven. Het havenbedrijf heeft een afnameverplichting van in totaal 14,8 miljoen euro waarvan nog een termijn openstaat. Per 1 januari 2021 dient de laatste termijn van 3,2 miljoen euro te worden voldaan.
  Dit voorjaar is er in Kooyhaven een grote staalconstructie aan boord van een vaartuig gebracht voor vervoer naar zee, maar er is nog geen gegadigde voor vestiging.
  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Iedereen met ook maar een heel klein beetje visie wist voorafgaand aan de bouw van de Kooyhaven dat het een zinloos project is en ook zal blijven. Immer, geen weldenkend mens bouwt een haven op die plaats.
  We kunnen heel veel vinden van de diverse Colleges in HK en daarvoor, maar veel visie hebben ze niet(gehad)

  Een reactie posten