Hollands Kroon trekt anderhalf miljoen uit voor opknappen straat De Verwachting

Datum:
 • zaterdag 22 juni 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - De gemeente Hollands Kroon trekt ruim anderhalf miljoen euro uit voor het opknappen van het verzakte riool en het aanpassen van de verkeerssituatie in De Verwachting in Anna Paulowna.


  Mike Deutekom 22-6-2019
  De gemeenteraad heeft ingestemd met de meest vergaande variant, waarbij de straat waar het multifunctioneelcentrum De Ontmoeting staat, een ’representatieve groene entree-ruimte en een ecologische zone met diverse speelaanleidingen’ krijgt. Dat kost bijna 2,4 ton meer dan de sobere uitvoering. Toch koos de raad voor de duurste variant, al waren er partijen die erg kritisch waren op het feit dat er - tien jaar na de oplevering van de straat - al zo groot onderhoud moet worden uitgevoerd. Onder meer de VVD, ChristenUnie, Onafhankelijk Hollands Kroon en Lada waren verbaasd dat er nu al 1,5 miljoen euro in een vrijwel nieuwe straat moet worden gestopt. ,,Het had in één keer goed gemoeten’’, zei fractievoorzitter Johan Paul de Groot namens de ChristenUnie. ,,Het is buitengewoon teleurstellend dat binnen tien jaar de buitenruimte al moet worden opgeknapt’’, liet LADA-voorman Henk van Gameren weten.
  Wethouder Theo Groot was het met hem eens. ,,Door de slappe ondergrond zijn er verzakkingen geweest met gevolgen voor het riool en wegdek. Bij de bouw heeft men de grond onvoldoende laten settelen.’’ Daarnaast wil de gemeente wat doen inrichting van de straat om zo de verkeersveiligheid te verbeteren.
  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  A N D E R H A L F M I L J O E N! Euro. Hoe krijgen ze het voor elkaar? Proleten zijn het van ons belastinggeld.

  Anoniem zei

  En dat als ondernemer voor de huurders van dit (oorspronkelijk) gemeentehuis!!!!

  Een reactie posten