Afvalzorg begint met weghalen 43000 ton

Datum:
 • vrijdag 5 januari 2018
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon -  Middenmeer - Afvalzorg NV begint komende maandag met het weghalen van 43.000 ton brandbaar afval van de stortplaats in de Wieringermeer bij Middenmeer.
  Ed Dekker 5-1-2018

  Het kost dertien weken om de berg afval over te brengen naar de verwerkingsbedrijven HVC in Alkmaar en AEB in Amsterdam. Daar wordt het spul verbrand. 

  Afvalzorg verwijdert de berg na aanhoudende klachten uit de omgeving over stank.Vooral inwoners van Medemblik ervaren hardnekkige overlast. Manager beheer en nazorg Harm Ritsema van Afvalzorg: ,,Wij en HVC hebben maatregelen getroffen na geurklachten. Met als doel om de overlast voor de omgeving te beperken. Wij hebben daarna besloten onze buffer van 43.000 ton brandbaar afval versneld te verwijderen. Zo willen wij uitsluiten dat dit afval oorzaak is van eventuele toekomstige klachten."

   De al getroffen maatregelen hebben volgens het Medemblikker actiecomité geen enkel effect. Het comité heeft een handtekeningenactie gevoerd. Op 29 januari krijgt de provincie ruim twaalfhonderd handtekeningen aangeboden. ,,Wij willen hiermee de noodzaak van afdoende maatregelen benadrukken. Of het opruimen van een deel van het afval iets helpt, moet blijken.' 

   Het brandbaar afval lag er tijdelijk bij gebrek eerder aan capaciteit bij HVC en AEB. Vanaf maandag gaat er dagelijks achthonderd ton weg. Dit zijn zestig vervoersbewegingen (dertig vanaf en dertig naar de stortplaats). Vanaf later dit jaar keert er ander afval terug. Dat kan niet worden verwerkt en blijft er liggen, zoals asbest en'industriële slibben'.

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  ''''Zo willen wij uitsluiten dat dit afval oorzaak is van eventuele toekomstige klachten''''.
  Ja, het staat er echt.

  Natuurlijk is er stankoverlast! En het woord """"afvalzorg"""" is zeker ook een goedmakertje.
  Als je godverdomme als burger ieder jaar afvalstoffenheffing moet betalen dan zijn ze ook verplicht deze teringzooi op te ruimen.
  Of zie ik hier iets niet helemaal duidelijk.

  Of je hebt last van windmolens, of je hebt last van huisvuil, of je hebt last van buitenlanders, of je hebt last van een hele oranje verlichte hemel; het maakt niet uit maar de (r)overheid heeft ons allemaal in de tang. Het lijkt Iran of welk ander apenland ook. Als je je voordeur opendoet of je probeert iets te zeggen maken ze je monddood. Nog even dan zitten ze achter je voordeur.  De(r)overheid met zijn smoesjes.

  Kies in Maart verstandig.

  Een reactie posten