Strijd over bouw ’Polenhotel’ op Agriport bij Middenmeer

Datum:
 • zondag 1 oktober 2017
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Er is een strijd gaande tussen de provincie Noord-Holland en gemeente Hollands Kroon over de bouw van een logiesaccommodatie voor maximaal 360 buitenlandse seizoensarbeiders op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer.
  Martijn Gijsbertsen
  Aannemer Stabo Bouw uit Blokker heeft in opdracht van uitzendbureau NL-Jobs de eerste heipalen van het ’Polenhotel’ de grond in. Maar ondertussen vechten de twee overheden een robbertje over de vraag of het miljoenenproject op die locatie is toegestaan.
  Hollands Kroon heeft de bouwvergunning verleend. De gemeente juicht het ’Polenhotel’ toe.
  ______________________________________
  Eerste heipalen zijn de grond al in, proces op komst
  ______________________________________
  De provincie denkt daar heel anders over. In Haarlem wordt het pand van drie verdiepingen met 180 kamers op Agriport als ’te grootschalig en niet passend’ gezien.
  Het protest dat door Noord-Holland bij Hollands Kroon is ingediend, is door een adviescommissie bezwaarschriften van tafel geveegd.

  Geen belanghebbende

  Zij vindt dat het plan niet in strijd is met provinciale regels, dat er geen sprake is van ’gemeentegrensoverschrijdende’ gevolgen en dat de provincie niet als belanghebbende kan worden beschouwd.
  Tijdens een hoorzitting oordeelde de commissie dat het proces voor vergunningverlening door Hollands Kroon ’zorgvuldig is doorlopen’ en bovendien ’goed rekening is gehouden met belangen van omliggende bedrijven en omwonenden’. De logiesaccommodatie - met vier beheerders, die 24-uurs-toezicht uitoefenen - is hard nodig: in de Noordkop bestaat een tekort aan adequate huisvesting voor tijdelijke werknemers.

  Rechter

  Tussentijds overleg heeft er niet toe geleid dat Noord-Holland tot andere gedachten is gekomen. Vandaar dat de provincie, die bakzeil heeft gehaald, nu naar de rechter stapt. Volgens NL-Jobs-directeur Jeroen van Leeuwen is daar ’serieus rekening mee gehouden’, maar is de bouw toch gestart.
  Van Leeuwen: ,,We hebben steeds gezegd dat we zouden wachten tot de uitspraak van de bezwarencommissie. Die heeft de standpunten van de provincie opzij geschoven. Dus voelen wij ons vrij om aan de slag te gaan.’’
  Het project heeft door de onenigheid inmiddels ruim een half jaar vertraging opgelopen. NL-Jobs hoopt nu dat het complex volgend najaar kan worden opgeleverd.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten