Milieucommissie Europa wil glyfosaat tot 2020 toelaten

Datum:
 • zaterdag 21 oktober 2017
 • in
 • Categorie: , , ,
 • 'Binnen drie jaar moet het gebruik van glyfosaat in de landbouw uitgefaseerd zijn', zo heeft de milieucommissie van het Europees Parlement opgeroepen.
  Wel moeten boeren geholpen worden bij de overgang naar duurzamere landbouwmethodes, hiervoor moeten middelen vrijgemaakt worden. 

  De milieucommissie wil dat glyfosaat volledig verboden is vanaf 15 december 2020. Bovendien moet particulier gebruik per direct volledig verbannen worden. Op 16 december loopt de toelating van de werkzame stof voor glyfosaat in de Europese Unie af. De Europese Commissie wil de toelating voor een periode van 10 jaar verlengen. Een aantal lidstaten in de Europese Unie wijst dat voorstel af.

  De stemming over de verlenging van de toelating voor glyfosaat door vertegenwoordigers uit de lidstaten is gepland op 25 oktober. Het Europees Parlement zal zich volgende week buigen over de glyfosaatwetgeving. Overigens heeft het parlement geen wetgevende macht, maar een adviserende rol. Wel wordt verwacht dat het advies zal worden overgenomen.

  Burgerinitiatief 

  Inmiddels is het burgerinitatief van een Europees staatsburger meer dan een miljoen keer ondertekend in minder dan een jaar. Hierdoor wordt het item, glyfosaat, sowieso publiekelijk behandeld in het Europees Parlement in november.


  Akkerbouw Actueel
  0 reacties :

  Een reactie posten