Coalitie trapt op rem over opvang jonge asielzoekers

Datum:
 • zondag 15 oktober 2017
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Den Helder - De coalitie - dat wil zeggen de partijen die na het vertrek van de VVD zijn overgebleven - trappen op de rem over de opvang van jonge asielzoekers in Oud Den Helder.
  Ronald den Boer 15-10-17

  Zoals eerder bericht wil het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de voormalige marechausseekazerne aan de Jacob van Heemskerckstraat (ooit Triadegebouw) aankopen om er zestien minderjarige alleenstaande vluchtelingen in onder te brengen.

  Dit plan leidde de afgelopen weken tot grote beroering in de buurt. Veel omwonenden vinden dat dit deel van Oud Den Helder onevenredig zwaar belast wordt, omdat er ook al een begeleid wonenproject voor (ex)psychiatrische patiënten is en deze doelgroep daarnaast op meerdere plekken in de wijk is gehuisvest. 

  Op initiatief van de PvdA wordt maandagavond samen met CDA, D66 en Stadspartij een motie ingediend waarin zij om een onderzoek vragen naar de sociale druk die momenteel op de wijk rust en de door bewoners ervaren overlast. Tot die tijd moet het COA het oude Triadegebouw nog niet aankopen.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten