Windmolengeluid leidt tot stroom aan klachten

Datum:
 • woensdag 29 maart 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Leidschendam-Voorburg - Het zonnetje breekt door en de tuinstoelen worden afgestoft om in de tuin te gaan zitten. Een zoevend geluid van de windturbine verstoort de rust. 
  di 28 mrt 2017,

  Op het laatste strookje Den Haag, aan de rand van de gemeentegrens met Leidschendam-Voorburg staat sinds enkele maanden een 150 meter hoge windturbine op het terrein van CEVA Logistics. De groene energie is misschien mooi, maar het woongenot van een hele Leidschendamse woonwijk is verruïneerd. De conflicterende belangen van de gemeente Den Haag (voorstander) en de gemeente Leidschendam (tegenstander) heeft ervoor gezorgd dat er uit tactisch oogpunt en op advies van de betrokken wethouders niet door CEVA Logistics naar omwonenden gecommuniceerd mocht worden.

  Ex-wethouder van Leidschendam-Voorburg Saskia Bruines zou CEVA Logistics hebben afgeraden met bewoners in gesprek te gaan. "Bewoners blijven zo, zonder inspraak, zonder zienswijze, alleen met excuses achteraf, aangetast in hun woongenot achter", aldus bewonersgroep Windturbine Vlietzone. 
  "Waarom er niet gecommuniceerd mocht worden met bewoners blijft een raadsel. Omwonenden kunnen klagen bij de milieudiensten en de bouwer. De milieudienst Haaglanden reageert inmiddels geïrriteerd of er komt een bandje dat de betreffende ambtenaar met vakantie is. Bouwer van de molen, De Wolff Windturbines Nederland, geeft aan dat je bij klachten 's nachts en in het weekend mag mailen. Maar klachten worden niet serieus genomen, laat staan verholpen." 
  Er is volgens bewonersgroep Windturbine Vlietzone maar één juiste oplossing: de windmolen moet weg.

  Het krantje online

  __________________________________________________________
  0 reacties :

  Een reactie posten