Zestig incidenten met ’verwarden’ Hollands Kroon

Datum:
 • maandag 26 december 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • ANNA PAULOWNA - Het aantal meldingen bij de politie over incidenten met verwarde personen in de gemeente Hollands Kroon in 2016 ligt rond de zestig.  Door Redactie Schager Courant - 26-12-2016, 

  Daarvan kunnen meerdere meldingen zijn gedaan over een en dezelfde persoon. Zo blijkt uit antwoorden van wethouder Mary van Gent op raadsvragen van Sylvia Buczynski (PvdA). Dat aantal scheelt weinig met het jaar ervoor.
  Hollands Kroon kent geen specifieke aanpak van verwarde mensen die de openbare orde verstoren.
  ,,Wij werken met wijkteams en diverse ketenpartners met specifieke expertise op basis van maatwerk’’, aldus Van Gent. ,,Daarbij maken we gebruik van al bestaande structuren en onder meer een zogeheten sociaal calamiteitenplan.’’

  Schager Courant  4 reacties :

  Anoniem zei

  Het aantal meldingen waar niets aangedaan wordt natuurlijk niet meegerekend, die liggen nog in een diepe la.
  We moeten immers blijven geloven dat er niets aan de hand is met al die "verwarde mensen" of zijn het asielzoekers?

  Sam Kooy zei

  Hetzelfde maatwerk van van Gent als bij de HH1 ? Als verwarde zou zelfs ik in haar geen enkel vertrouwen meer hebben. Zij maakt n.m.m., zonder het te weten, zelf deel uit van een calamiteit !

  h.oldeboom zei

  Als ik de artikelen van Stichting Jas zo lees en de reacties daarop ben ik geneigd te stellen dat de onderliggende klachten vooral het verwarde gemeentebestuur van HK betreffen. Dus geen last van verwarde mensen in de vorm van bestuurders? De burgers van HK lijden er dagelijks onder!

  Mr. X. zei

  Ervaring met de raad over de afgelopen jaren benevens enig lagere schools rekenwerk leveren op dat ook deze gemeenteraad, bestaande uit 29 personen, voor het grootste deel ( min 1 politicus)uit verwarden moet bestaat. Tel daarbij B&W op en wij komen op het getal 33.Voor de goede verstaander is dit 3 * 11!
  De vraag is dus of bij deze incidententelling de plaatselijke politici met hun doen en laten zijn inbegrepen omdat een gek en verward bestuur fundamenteel gradaties gevaarlijker en desastreuzer is dan die enkele loslopende idioot.

  Een reactie posten