Topsalaris directeur HVC wekt rumoer

Datum:
 • zaterdag 30 april 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Alkmaar - Het bruto-inkomen van minister-president Rutte is ruim 157.000 euro per jaar. Dat van directeur Wim van Lieshout van de NV Huisvuilcentrale HVC in Alkmaar bedroeg het afgelopen jaar 262.000 euro. 
  Rob Bakker r.bakker@hollandmediacombinatie.nl 

  Binnen de aandeelhouders van de HVC - 46 gemeenten en zes waterschappen, voornamelijk in Noord-Holland en Flevoland - is rumoer ontstaan over de hoogte van het inkomen van de HVC-topman.
  ___________________________________________________

  Met 260.000 euro per jaar ver boven norm
  __________________________________

  Dat ligt ver boven de wettelijke normen voor de publieke en semipublieke sector, in 2013 vastgelegd in de Wet Normering Topinkomens (WNT) en voorheen beter bekend als 'de Balkenendenorm'. Volgens de raad van commissarissen gelden de wettelijke normen formeel niet voor de HVC. In het geval van de HVC zou er sprake zijn van 'staatsdeelneming'. Daar hanteert de Rijksoverheid een afzonderlijk beloningssysteem voor, aldus de raad van commissarissen.

  Koerswijziging 

  De aandeelhouders kunnen de raad van commissarissen tot een koerswijziging dwingen. Dat moet dan gebeuren op 2 juni, tijdens de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering. „Omdat het salaris van de HVC-directeur in z'n geheel wordt betaald met gemeenschapsgeld, moet dit ook voldoen aan de Balkenendenorm", zegt Zeter Vonk van de Algemene Watersffiapspartij Hollands Noorderkwartier. Vonk heeft  de kwestie aangezwengeld. Hij heeft inmiddels alle gemeentes en waterschappen die aandeelhouder zijn, om steun gevraagd. Hij gaat uit van 'algehele bijval'.

  Behalve een totaalinkomen van 265.000 euro per jaar, ontvangt de HVC-directeur ook jaarlijks een bedrag van 67.000 voor een auto van de zaak. Van de variabele beloning heeft Van Lieshout de afgelopen jaren vanwege 'de economische situatie' afgezien.

  NHD  7 reacties :

  P.v.d.Munnik zei

  De bestuurlijke "elite" blijft de bevolking bestelen met hun buitensporige salarissen en niemand die er iets aan doet. Natuurlijk, er wordt al jaren over gesproken, maar er worden geen concrete maatregelen getroffen door dat zooitje laaie lichters in Den Haag. Waarom niet? Omdat ze na hun politieke carrière hopen op zo'n zelfde overbetaald baantje, daar zorgen hun politieke vrienden dan wel voor.

  h.oldeboom zei

  Wat moet het bij HVC dan wel niet een varkensstal zijn als Rutte, premier om een land en EU-kolonie te 'besturen', daarvoor minder en overigens ruimschoots betaald krijgt.

  Anoniem zei

  HVC.

  Corrupte bende.
  Als je GEEN vuilnisbak wilt als burger dan KAN DIT NIET.
  Je bent verplicht 3 vuilnisbakken te hebben. Nee, ik heb geen groen vuil. Geen tuin, geen groenafval.
  Nee, ik heb geen GFT afval. Hier hebben we dieren voor.
  Nee, ik heb geen plastic afval. Als je geen producten koopt in plastic dan heb je ook geen bak nodig.

  Ik heb alleen oud papier maar dat breng ik naar de scouting.
  En de gemeente maar ieder jaar een belastingformulier zenden.
  Betalen! Anders de deurwaarder op je nek.
  Corrupte bende.

  Anoniem zei

  Als de direkteur langdurig ziek is gaan dfe zaken zonder zijn bemoeizucht veel effektiever dan voorheen.

  Maar als de vuilophalers staken dan dansen de ratten en muizen.

  Opstappen direkteur nu.

  kees bakker zei

  De Italiaanse afval praktijken die ze er op nahouden worden ook nog op Italiaanse wijze betaalt. Alles voor het milieu, maar gewoon olieplastic luiers inzamelen bij het GFT in Flevoland en het uit Zeewolde ook nog verwerken. Hierbij komt de helft van het kunststof in het Milieu.

  Frank Ottens zei

  Bij Liander werken tientallen managers die ver boven de Balkenendenorm zitten qua verdiensten. En wie doet er wat aan? Niemand.

  h.oldeboom zei

  Ik vind de graadmeter - Rutte verdient €157.000 een slechte - dan zou een van Lieshout hooguit het minimumloon mogen verdienen omdat VVD-prutser Rutte ook al zwaar overbetaald wordt voor zijn leugenbrij.

  Een reactie posten