Asielzoekerscentrum voor maximaal achthonderd man in Hollands Kroon

Datum:
 • vrijdag 8 januari 2016
 • in
 • Categorie: ,

 • HOLLANDS KROON - In Hollands Kroon komt voor minimaal twee jaar een asielzoekerscentrum voor zes- tot achthonderd bewoners. Waar de nieuwbouw in de gemeente komt, is nog niet bekend.

  Door Lydia Jasper - 8-1-2016,

  Volgens gemeentewoordvoerder Noortje Slot is het aan de gemeenteraad om over de locatie te besluiten. Op 28 januari wordt het collegevoorstel in de raad besproken. De leden moeten onder meer aangeven hoe lang het azc in de gemeente komt te staan.
  In november vorig jaar verbleven negen dagen lang tweehonderd vluchtelingen in sport- en ontmoetingscentrum Veerburg in Anna Paulowna. Het ging toen om crisisopvang. Het gaat nu om een opvangcentrum voor asielzoekers die in Nederland verblijven tot over hun aanvraag is beslist. Het COA exploiteert deze voorziening voor minimaal twee jaar.
  Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) en de gemeente willen het liefst snel starten met de bouw omdat de nood voor de opvang van vluchtelingen hoog is. Slot: ,,Maar zorgvuldigheid gaat boven snelheid. We denken nog na over de wijze waarop we inwoners van de gemeente hierbij kunnen betrekken. Binnenkort gaan we met het COA overleggen en dan hebben we een indicatie over de doorlooptijd.’’
  Het college van Hollands Kroon omschrijft dit plan als ’een relatief klein asielzoekerscentrum’, dat beter past bij de plattelandsgemeente dan een centrum voor duizend of meer bewoners.

  Huisvesten

  Daarnaast wil het college de komende twee jaar minimaal vierhonderd vluchtelingen met een verblijfsvergunning huisvesten in Hollands Kroon. Dat is twee keer zoveel als waartoe de gemeente in 2015 verplicht is. Voor reguliere woningzoekenden worden minimaal vijftig extra woningen beschikbaar gesteld. Hiervoor gaat Hollands Kroon in overleg met de woningcorporaties Wooncompagnie, Beter Wonen (Wieringen) en Woningbouwvereniging Anna Paulowna.
  ,,Naast nieuwbouw zijn er ook andere mogelijkheden om extra huureenheden aan de woningvoorraad toe te voegen’’, stelt Slot. ,,Door sloop of verkoop van huurwoningen uit te stellen. Of verbouw van panden die nu nog een andere bestemming hebben of grote huurwoningen splitsen in meerdere (kleinere) wooneenheden.’’
  NHD


  8 reacties :

  Anoniem zei

  Het kon niet uitblijven dat de politiek, ook in Hollands Kroon, schijt heeft aan haar inwoners. Vrouwen opgelet, bijna 800 testosteronbommen er bij die niet van je af kunnen blijven.

  Th Moras. zei

  Het college van Hollands Kroon omschrijft dit plan van 600 tot 800 asielzoekers als ’een relatief klein asielzoekerscentrum’, dat beter past bij de plattelandsgemeente dan een centrum voor duizend of meer bewoners. Inwoners zullen hier zeker anders over denken het verschil tussen 800 en 1000 is echt niet zo groot maar om dit plan te verwezenlijken kan het college moeilijk anders zeggen.
  De gemeenteraad heeft ook in deze het laatste woord dus wat dat betreft zal dat geen problemen geven.
  Wat de burgers en omwonenden hiervan vinden doet niet ter zake.

  Anoniem zei

  Vandaag in de Telegraaf:
  Hulpgoederen kunnen Syrië zondag bereiken
  MADAYA -
  De Verenigde Naties en het Rode Kruis hopen zondag hulpgoederen te kunnen afleveren aan de bevolking in de plaatsen Madaya, al-Foua en Kefraya in het westen van Syrië. In Madaya worden 40.000 inwoners al een half jaar ingesloten door het Syrische leger en de Libanese bondgenoot Hezbollah. In de noordelijker gelegen plaatsen al-Foua en Kefraya worden 20.000 mensen gegijzeld door strijders van de oppositie.

  HOE ER VOORSPELD WORDT DAT WE WEER OP GROTE SCHAAL BELAZERD WORDEN, OOK DOOR DE tELEGRAAF:
  http://verenoflood.nu/belegeringen-zijn-een-onprettig-schouwspel/

  Anoniem zei

  Door: Hanna Bocander – Vertaling: rommel)

  De vreselijke gebeurtenis tijdens nieuwjaarsnacht in Keulen verbaast Hanna Bocander niets, zij heeft haar eigen ervaringen met islamitische seksuele intimidatie.

  We kozen altijd zorgvuldig uit waar we ons begaven en hoe we ons verplaatste. En natuurlijk vertoonde we geen huid tussen onze hals en tenen, dat zou een uitnodiging betekenen, een aanmoediging zijn. Hanna Bocander, gemeenteraadslid van de Moderaten (conservatieven) in Danderyd, die in Syrië heeft gewoond, is op zijn zachts gezegd niet verbaasd van de nieuwsrapporten uit Keulen.

  Dit is de belangrijkste feministische tekst die ik ooit heb geschreven. Het gaat over ons recht om niet bang te zijn.

  nieuwToen ik elf jaar oud was verhuisde mijn familie naar Damascus in Syrië. Het eerste woord wat ik in het Arabisch leerde was “marhaba” – hallo – daarna “sharmuta” – hoer. Dat laatste moest ik bijna elke dag aanhoren.

  Gebaseerd op mijn eigen ervaringen ben ik niet verrast door de de islamitische seksuele intimidatie op nieuwjaarsnacht in Keulen, Växjö och Kalmar, maar wel bang. (rommel: Ook in Zweden heeft het op kleinere schaal plaatsgevonden). Ik las het nieuws en in gedachte dankte in god dat ik twee zonen heb een geen dochters.

  Ik lees de nieuwsberichten en het gevoel van onbehagen komt terug van starende ogen, mannen die me zowel alleen als in groep achternalopen, “kssss, ksss” geluiden maken en gelijktijdig tussen mijn benen grijpen. Ik lees het nieuws en herinner me hoe vaak ik bang was toentertijd, altijd klaar om op de vlucht te slaan.

  In een file gebeurde het regelmatig dat een man in een auto naast ons begon te masturberen terwijl die naar me keek. Ik was 11 jaar. Ik leerde als snel om nooit een man in de ogen te kijken, dat zou een seksuele uitnodiging van mijn kant zijn.

  Dat gebeurde nooit als mijn vader er bij was, dan werden wij meisjes/vrouwen altijd met respect behandeld, dan waren we veilig, maar als ik met mijn zussen en moeder alleen was had ik altijd een zware steen van onbehagen in mijn maag.

  We kozen altijd zorgvuldig uit waar we ons begaven en hoe we ons verplaatste. En natuurlijk vertoonde we geen huid tussen onze hals en tenen, dat zou een uitnodiging betekenen, een aanmoediging zijn.

  Eén keer toen mijn moeder en ik van de winkel op weg naar huis waren rende een man naar haar toe en greep haar haar hard in de borsten. Mijn moeder hield in beide handen boodschappentassen vast en kon zich onmogelijk verdedigen.

  Om als kind mee te maken dat je moeder aangerand wordt is afschuwelijk. Toen was ik twaalf jaar en waren we verhuisd naar Amman in Jordanië.

  Deze ondervindingen droeg ik voor de rest van mijn tienerjaren mee, en mijn opvatting over mannen was niet hoog, ik zag ze als beesten, en zo gedroegen ze zich.

  In 2015 zijn 160 000 islamitische vluchtelingen in Zweden gearriveerd, waarvan meer dan 80 procent mannen, het overgrote deel jonge moslimmannen.

  Deze jongemannen komen uit landen met een patriarchale structuur waar de rol van de vrouw is gemarginaliseerd, en haar vrijheid en kansen ernstig beperkt en gecontroleerd wordt door mannen.

  Het beeld wat deze islamitische jongemannen van westerse vrouwen hebben komt van pornofilmpjes wat ze op het internet kijken, verder heeft de Syrische en Afghaanse man nooit contact gehad met een westerse of Europese vrouw. Gelooft u werkelijk dat deze mentaliteit verandert zodra ze de grens in Europa zijn overgestoken?

  Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat onze naïeve politici overtuigd zijn dat ze de islammentaliteit in een vrije democratie kunnen integreren?

  Bron:

  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/utbilda-nyanlaenda-i-jaemstaelldhet-fran-dag-ett

  Anoniem zei

  Het klinkt wellicht voor vele mensen vreemd maar in Spanje willen
  ze Franco terug.

  Je kunt van ze zeggen wat ze willen maar er was toch op een bepaalde manier tucht. En ik moet zeggen: als ik daar ben voel ik me veilig.

  Het gaat in Europa helemaal mis!

  Anoniem zei

  Onze (blonde Nederlandse) dochter is teruggekeerd naar haar geboorteplaats Hollands Kroon nadat ze 2 keer in Den haag is aangerand.

  Ze had daar werk, vriend, huis; Alles weg!

  Dank u wel Nederland!

  Sam Kooy zei

  Hollandskroon zegt 800 asielzoekers. Maar enkle woporden verder komen er nog 400 bij !. Hoe je het ook wendt of keert: het zijn er uiteindelijk 1200 !!!!! 't Zullen je buren maar zijn zoals elders in het land op 60 centimeter (ja 60 CM) van jouw huis ! COA: totaal dictatoriaal gedrag.

  Sam Kooy zei

  En, de BenW's houden ondanks de problemen - ook op Texel waar de politie tussen de asielzoekers moest optreden - de kaken stijf op elkaar. Wie nu nog mocht veronderstellen dat er geen censuur heerst in dit land ?

  Een reactie posten