Schagen steekt geen cent in Sail-festiviteit

Datum:
 • woensdag 4 november 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Schagen - Sail 2017 moet een evenement worden voor de hele Kop van Noord-Holland, maar de gemeente Schagen wil daar geen geld in steken. Ook is nog niet zeker of Hollands Kroon meedoet.


  Het hoofddoel van het evenement is 'een spetterende promotie van de Noordkop. Omdat in datzelfde weekend de Marinedagen worden gehouden, worden er zo'n 350.000 mensen verwacht.

  De Sail-organisatie wil in de haven TIM Oever activiteiten organiseren. Onder meer rond varend erfgoed als botters en stoomsleepboten. Onzeker is of die evenementen doorgaan als ook Hollands Kroon afhaakt. Voor Schagen waren er nog geen vastomlijnde plannen. Die komen er nu waarschijnlijk ook niet. Directeur Eef van den Broek van Sail 2017 heeft al 'harde toezeggingen' van de provincie Noord-Holland en de gemeente Texel. De gemeenteraad van Den Helder heeft nog geen besluit genomen. „Overal waar we presentaties hebben gehouden, hebben we gehoord: 'dat gaan we doen'. We horen geen negatieve klanken", aldus Van den Broek. De negatieve klanken komen er nu dus. Aan Schagen en Hollands Kroon is elk 50.000 euro gevraagd. Schagen is de eerste die afhaakt. In de gemeenteraad van Hollands Kroon staan diverse fracties evenmin te springen om 50.000 euro aan Sail 2017 toe te zeggen. Een woordvoerster van de gemeente Schagen kon gisteren nog niet aangeven waarom het stadsbestuur geen geld wil vrijmaken.

  De organisatie heeft 1.9 miljoen euro nodig. Veertig procent moet van de overheden komen, veertig procent van het bedrijfsleven, de rest uit andere bronnen. „In december willen we zicht hebben op anderhalf miljoen euro", aldus Van den Broek. "Ik ga ervan uit dat het gaat lukken."

  NHD

  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  Echter, de begroting 2017 van Hollands Kroon nagetrokken hebbende is er slechts één conclusie. er wordt door wethouder Meskers, op " regionale" gronden, € 50.000 vrijgemaakt. Dáár kan het dus wel. Uiteraard ten koste van - binnen de eigen gemeente - belangrijkere sociale voorzieningen als zwembaden, sportvelden etc. Dit soort lieden zijn bezig met destructie van sociale bezigheden en voorzieningen. Of zit hier méér achter ?

  Een reactie posten