Door bankroet weer in bijstand

Datum:
 • donderdag 21 mei 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Middenmeer -  ZSH in Middenmeer vraagt faillissement aan - Twintig net aangenomen mensen op straat - E-mail van directeur   Richard Zut en Martijn Gijsbertsen 

  Twintig mensen die begin zois vanuit de bijstand via de gemeenten Schagen en Hollands Kroon aan de slag zijn gegaan bij ZSH Nederland (Zorg Service Help-desk) in Middenmeer staan nu alweer op straat.

  Zij worden ontslagen en moeten opnieuw een uitkering aanvragen, omdat het bedrijf gisteren faillissement bij de Alkmaarse rechtbank heeft aangevraagd. ZSH was pas enkele maanden actief en opereerde vanuit het voormalige Rabobankpand aan de Brugstraat. Reden voor het nog niet uitgesproken bankroet zijn ontstane liquiditeitsproblemen.

  Het bedrijf installeerde moderne apparatuur (zogeheten domotica) bij ouderen en hulpbehoevenden thuis, waarmee via beeld en geluid in de gaten kan worden gehouden of alles goed gaat. De website van het bedrijf is al uit de lucht.

  Het personeel is per e-mail door directeur Thijs van der Horst van ZSH over de faillissemeysaanvraag ge- informeerd. Hij heeft de medewerkers naar de gemeenten doorgestuurd. „In dit stadium geef ik geen commentaar", stelt hij desgevraagd. Het bankroet hing al enkele dagen in de lucht. Werknemers kregen eerder te horen dat geen salarissen over de maand mei kon worden betaald. Ook reiskostenvergoedingen van april zijn niet uitgekeerd.

  Van der Horst ontkende voor het weekend nog dat er financiële problemen waren. „We zijn volop in de running, liggen gewoon op koers", luidde zijn verklaring.

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten