Meer datacenters op Agriport A7

Datum:
  • woensdag 15 april 2015
  • in
  • Categorie:
  • Hollands Kroon -  Middenmeer - Microsoft laat op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer nog twee datacenters realiseren. Holland Staal uit Zwaag is gestrikt voor de constructiebouw en heeft de grootste order in haar bestaan in de wacht gesleept. Met de miljoenenopdracht zijn zo'n 40.000 arbeidsuren en 2600 ton staal gemoeid. Holland Staal heeft vijftig vaste mensen in dienst.
    Martijn Gijsbertsen m.gijsbertsen@hoffandmediacombinatie.nl 

    De klus is goed voor ruim een half jaar werk en twintig tot vijftig extra, tijdelijke banen. „We zijn er in de tekenkamer al mee bezig", beaamt directeur Ted Kloosterman de megaorder. „na de zomer beginnen we met bouwen, eind januari 2016 timet het af." De nieuwbouw in opdracht van het Britse bouwconcern Mace, hoofdaannemer van Microsoft in Middenmeer, moet naast het huidige datacentrum in aanbouw op Agriport worden gerealiseerd.

    Loopbruggen

    Holland Staal is reeds bij dat project betrokken via Ooms (Avenhorn/ Scharwoude) en heeft circa anderhalve kilometer aan loopbruggen en bordessen op het dak plus nog eens 'tweehonderd vierkante meter aan Miljoenenorder Microsoft voor bedrijf uit Zwaag gaas-/veiligheidshekken voor binnen geleverd. Microsoft heeft op het bedrijventerrein langs de A7 tussen Hoorn en Den Oever veertig hectare grond voor een serverpark. Niet uitgesloten is dat daar in de nabije toekomst meer dan drie datacenters zullen komen.

    NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten