Stemadvies: Bewoners beschermingsindex tegen windturbineparken

Datum:
 • dinsdag 3 maart 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • Waar moet u op stemmen als het onderwerp windenergie voor u een belangrijk thema is? Een eenduidig stemadvies kunnen wij niet geven, maar wij proberen u wel aan de hand van diverse deelfactoren een bewuste keuze te laten maken.


  Deze onderwerpen zijn respectievelijk:

  Mate van duidelijkheid
  Wat betreft de duidelijkheid zijn is de PVV, Ouderen Partij, Senioren Partij, Hart voor Holland en de Vrouwen Partij het meest concreet. Daarbij steekt de PVV met kop en schouders boven alle andere partijen uit. De PVV wil geen enkele Windturbine erbij. In de afgelopen jaren heeft de PVV zich dan ook onomwonden tegen windenergie uitgesproken. Vooralsnog heeft Noord-Holland een taakstelling voor windenergie gekregen vanuit Den Haag en het is een feit dat er daar een meerderheid is voor veel meer windenergie. Dat blijft dus een dilemma!

  Invloed op besluitvorming dmv de dialoog
  De VVD scoort hier hoog en dat komt misschien ook wel omdat het nu de grootste partij van Provincie Noord-Holland is. Zo maakt deze partij zich er hard voor om strengere geluidsnormen voor het landelijk gebied in te voeren. Langzaam kantelt ook het CDA naar een meer kritische houding tov windenergie.

  Mate van vernieuwend en anders denken
  De SP en de Vrouwen Partij scoren hier heel hoog. De SP is er van overtuigd dat de doelstelling voor wind op land veel beter kan worden gerealiseerd op de Afsluitdijk. De Vrouwen Partij is er van overtuigd dat het helemaal anders moet. Zonder inmenging van grote bedrijven, zonder belangen verstrengeling en volledig transparant. En nog belangrijker; het kan ook door alternatieven.

  Het kennis niveau
  In de provincie komen heel veel onderwerpen langs en windenergie is er ook één van. Helaas constateren wij dat de kennis vaak wordt gebaseerd op de informatie die door de ambtelijke bestuurlaag wordt aangereikt. Vooral de PVV, VVD, Ouderen Partij en SP staan open voor suggesties en informatie vanuit kritische organisaties. Groen Links krijgt hier absoluut een onvoldoende. Hier geldt het adagium: Het is groen, dus het is goed!

  De geloofwaardigheid
  Een lastig punt voor zowel de VVD, CDA, PvdA, CU SGP, Groen Links, D66 en Dieren Partij. Voor de VVD lastig omdat Minister Kamp (VVD) en Ed Nijpels (VVD) twee prominente voorstanders zijn van windenergie en helmaal geen boodschap hebben aan het volk als het gaat om draagvlak, compensatie en bescherming van woon en leefmilieu. De PvdA is de partij die in de huidige regering voorstander is van de doelstelling voor windenergie op land. Groen Links is absoluut ongeloofwaardig omdat ze wel vindt dat overlast moet worden opgelost, maar vervolgens graag in elke gemeente kansen ziet voor windenergie. D66 en Dieren Partij het zelfde laken een pak! Het CDA zit echt met het dossier wind op land in zijn maag. Volgens huidige gedepputeerde Bond is het geen kwestie meer van zoeken naar draagvlak, maar naar zoeken naar gebieden met de minste weerstand!


   TEGEN                                                                                                      VOOR  PVV                                         VVD                             PvdA                            Groen Links
  Ouderen Partij                         CDA                             D66                             Partij voor de Dieren
  50 plus                                      SP                                                                  
  Hart voor Holland
  Vrouwen Partij

  ____________________________________________________________________

  Stichting Windmolenklachten


  0 reacties :

  Een reactie posten