Recreatiesector vreest banenverlies

Datum:
 • vrijdag 27 maart 2015
 • in
 • Categorie: ,
 • HOORN - De recreatiesector vreest dat het kabinet bij de aanstaande herziening van het belastingstelsel kiest voor het lage btw-tarief van 6 procent. ,,De klap in de toeristische sector zal enorm zijn’’, verwacht Arthur Helling, regiomanager van Recron Noord-Holland.

  Door Roel van Leeuwen - 26-3-2015

  Recron pleit voor behoud laag btw-tarief 6 procent
  In Noord-Holland werken bijna 115.000 mensen in de vrijetijdssector, dit is circa 8 procent van alle banen in deze provincie. ,,Alleen al in Noord-Holland zal een hoger btw-tarief circa 7.000 banen kosten, veelal aan de onderkant van de arbeidsmarkt’’, vreest Helling. ,,Dat is funest voor de lokale economie, niet goed voor de bestrijding van de jeugdwerkloosheid en een serieuze bedreiging voor de leefbaarheid in de regio.’’
  Begin maart heeft de recreatiesector een onderzoeksrapport van instituut Nyfer aangeboden aan de Tweede Kamer aangeboden. Uit dit rapport blijkt dat er landelijk 55.000 banen in de toeristische sector verloren gaan bij de btw-verhoging. ,,Het is juist de bedoeling dat de het nieuwe belastingstelsel 100.000 nieuwe banen schept, maar in de praktijk worden ze dus eerst teniet gedaan”, aldus Helling.
  Recron – de vereniging voor Recreatieondernemers Nederland – pleit voor behoud van het lage btw-tarief om economische groei en werkgelegenheid te stimuleren. Bij afschaffing zullen toeristische bedrijven genoodzaakt zijn hun prijzen te verhogen. Hierdoor zal de omzet van deze bedrijven dalen en zullen de toeristen wegblijven. Bovendien bestaat het risico dat gasten in BelgiĆ« en Duitsland gaan recreĆ«ren, waar ze nog wel een laag btw-tarief hanteren, zo vreest Recron die de belangen behartigt van ruim 2000 recreatiebedrijven.

  NHD


  0 reacties :

  Een reactie posten