Statenverkiezingen: Waarom Hart voor Holland?

Datum:
 • vrijdag 20 februari 2015
 • in
 • Categorie: ,
 •  Lijst 14     De kracht van lokaal!  www.hartvoorholland.nl
                                        
  Gemeenteraadsleden van lokale partijen in Noord-Holland hebben zich verenigd in ‘Hart voor Holland’. Hoewel lokale partijen tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen flink gewonnen hebben en inmiddels een derde van alle gemeenteraadszetels bezetten, worden lokale belangen nog altijd massaal genegeerd door de landelijke en provinciale politiek. Lokaal is nog niet vertegenwoordigd in de Provinciale Staten. Wij vinden dat dat moet veranderen. 

  Verandering nodig 

  De oude politieke stromingen die in de vorige eeuw zijn gevormd zijn uitgewerkt. Het socialisme doet het niet meer omdat de arbeidersbeweging als zodanig niet meer bestaat. Arbeiders zijn ook consumenten geworden met koopkracht als prioriteit. Het communisme heeft gefaald omdat mensen de individuele vrijheid wensen om hun geluk na te jagen en om zichzelf te mogen onderscheiden. Het liberalisme is van een vrijheidslievende beweging met mensenrechten hoog in het vaandel verworden tot een partij voor de markt, en in deze crisis is het kapitalisme tegen de lamp gelopen. Wij vinden dat we momenteel in een schijndemocratie leven, een systeem dat geleid en bepaald wordt door een bestuurlijke en zakelijke elite. Dat heet eigenlijk een aristocratie. Verkiezingen zijn meer een hobbel en excuus voor gevestigde politieke partijen dan een feest voor de democratie. De koers van deze landelijke partijen wordt bepaald door slechts enkele machtige individuen. Voor kritische tegengeluiden in deze partijen is niet of nauwelijks plaats. De enkeling die dat wel doet, wordt monddood gemaakt of aan de kant gezet. Daar kunnen oprichters van Hart voor Holland over meepraten.

  De democratie is ziek, ernstig ziek. De traditionele bestuurderspartijen VVD, PvdA en CDA doen aan schijndemocratie. Tijdens hun verkiezingscampagnes wordt de kiezer van alles en nog wat beloofd. De dag nadat de uitslag bekend is geworden, verdwijnen diezelfde beloften/toezeggingen linea recta in de prullenbak en gaat de gevestigde orde weer op dezelfde voet verder. Zorgen dat je op het pluche terecht komt. De eigen Statenleden worden alleen ingezet als ‘stemvee’, en elke vorm van dualisme is deze partijen onbekend. Kortom de volksvertegenwoordigers van deze partijen hebben maar 1 taak meegekregen, ‘maak het de bestuurders zo gemakkelijk mogelijk, en wees vóóral niet kritisch’. Vandaar dat heel veel kiezers het vertrouwen in de politiek allang verloren zijn, men niet meer naar de stembus gaat omdat men het ‘hele politieke gebeuren’ als ‘een pot nat’ beschouwt.

  Onze democratie is dan ook aan een grondige verbouwing toe. Luisteren naar wat er in lokale gemeenschappen leeft, luisteren naar lokale politieke partijen en burgers en dat vertalen naar een discussie op provinciaal niveau. We willen een beweging op gang brengen en houden. We willen dat lokale ideeën, meningen en plannen belangrijker worden dan persoonlijke belangen op het provinciehuis. 

  De kracht van lokaal in Noord-Holland 

  Daarom zijn wij de partij van en voor alle Noord-Hollanders. Wij willen uw zorgen, uw plannen en uw ideeën in de Provinciale Staten van Noord-Holland laten horen. Wij zijn niet links, we zijn niet rechts. We zijn niet in een hokje te stoppen. Van ons zult u niet horen wat onze politieke kleur is, omdat we juist dat traditionele denken willen doorbreken. Wij hebben geen megalomane plannen of visies. Wij zijn ervan overtuigd dat Noord-Hollanders zelf goede plannen hebben. Onze (lokale) samenleving zit boordevol deskundigheid, creativiteit, ervaring en kennis. Dat is de kracht van lokaal. Met die lokale kracht gaan we zorgen voor een aardverschuiving.

  Hoe we dat willen veranderen? 

  Daar is geen pasklaar antwoord op te geven. Maar wel willen we duidelijk maken dat het antwoord daarop bij Noord-Hollandse burgers gevonden kan worden en bij lokale politieke partijen die geen enkele verbintenis hebben met de grote landelijke politieke partijen en daardoor niet gebonden zijn aan hun partijmores.

  Wij willen uitdrukkelijk lokale politieke partijen in gemeenteraden een stem in de provinciale politiek geven. Zij bepalen samen met ons per onderwerp en thema de standpunten van Hart voor Holland in de Provinciale Staten. Zij zijn onze voelsprieten in de samenleving.

  Zij zijn er niet voor ons, wij zijn er voor hen! Hart voor Holland zal zich hard maken voor een participatiedemocratie in plaats van de representatieve democratie.

  Kandidaten uit de Noordkop op de lijst zijn:

  Marinus Hovius (Hippolytushoef)
  Rob van Putten (Den Helder)
  Henk van Gameren (Wieringerwaard)
  Peter Couwenhoven (Nieuwe Niedorp)   Lijst 14 
  www.hartvoorholland.nl  

  0 reacties :

  Een reactie posten