Definitief streep door visproject Slootdorp gezet

Datum:
 • dinsdag 13 januari 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - SLOOTDORP - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier wil op korte termijn praten met Hollands Kroon, nu die gemeente het plan voor realisatie van een paai- en overlevingsgebied voor vissen met natuurvriendelijke oevers langs de Oeversche Vaart bij Slootdorp definitief heeft geschrapt. 

  Door Martijn Gijsbertsen - 13-1-2015

  ,,Wij streven ernaar om, nu dit project op deze locatie (ten zuiden van het Robbenoordbos en de Hippolytushoeverweg, red.) niet wordt toegestaan, samen met Hollands Kroon te bekijken welke oplossing we dan kunnen bedenken’’, stelt woordvoerster Ramona Smak namens het waterschap.

  De oevers zouden de vorm krijgen van ’schubben’ met uiteenlopende hoogten en waren bedoeld de voorplanting van aal, rivierprik, spiering en driedoornige stekelbaars te stimuleren. Hollands Kroon weigert echter medewerking, omdat het gebied een agrarische bestemming heeft en natuurontwikkeling daar niet de bedoeling is. Bovendien zou dan overlast door ganzen, aalscholvers en verspreiding van onkruid op de loer liggen.

  Waterschap wil gesprek over alternatieven

  Eerder wees de gemeenteraad het plan al af. Burgemeester en wethouders, die stellen dat vooroverleg inspanning en kosten had kunnen voorkomen, willen met het waterschap over alternatieven te praten.

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten