Windplan aangenomen, bewoners Bobeldijk voorlopig in onzekerheid

Datum:
 • dinsdag 16 december 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • HAARLEM Na een lange dag vergaderen heeft de provincie nog geen besluit genomen over de locatie van nieuwe windmolens. Bewoners van Berkhout, één van de potentiële locaties, zitten dus voorlopig nog in de onzekerheid.

  Noord-Holland moet van het rijk 685,5 megawatt aan wind op land leveren. Momenteel is dit al zo'n 343 megawatt, wat gelijk staat aan 330 molens. Met het windpark Wieringermeer komt er 250 megawatt bij, maar er moeten dus nieuwe plekken gevonden worden voor meer windmolens.
  20 locaties
  Vandaag zou er een besluit worden genomen over de verschillende locaties. In plaats daarvan heeft de provincie  nu twintig locaties aangewezen waarvan er uiteindelijk acht worden geselecteerd. Uiteindelijk zal er pas volgend jaar een besluit worden genomen. Wél is er een motie aangenomen waarin is afgesproken dat 'draagvlak onder bewoners' een belangrijk criterium is. 
  Toch betekent dat niet dat Berkhout is vrijgesteld van de windmolens, aldus gedeputeerde Jaap Bond. "Dat zou juridisch onmogelijk zijn. De 20 locaties zijn zorgvuldig gekozen en dat proces zullen we zo doorzetten. Wel hebben ze hebben een signaal afgegeven dat duidelijk is aangekomen."
  Inwoners van Berkhout en Bobbeldijk waren vandaag massaal aanwezig bij de vergadering in het provinciehuis om hun onvrede te uiten

  RTVNH  0 reacties :

  Een reactie posten