Provincie kiest 19 windmolenlocaties

Datum:
 • woensdag 3 december 2014
 • in
 • Categorie: ,
 • HAARLEM - De beoogde bouwplekken bevinden zich met name in de Kop van Noord-Holland, West-Friesland en het Noordzeekanaalgebied. 

  Door Rens Koldenhof - 3-12-2014 

  Om te voldoen aan de afspraak met het rijk over windenergie op land hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland 19 mogelijke locaties voor windmolens aangewezen. De beoogde bouwplekken bevinden zich met name in de Kop van Noord-Holland, West-Friesland en het Noordzeekanaalgebied.

  Van de nu geselecteerde locaties zullen uiteindelijk acht daadwerkelijk gebruikt worden, aldus Gedeputeerde Jaap Bond (Duurzame Energie). De bouwplekken zijn gekozen omdat ze minimaal 500 meter van woonhuizen verwijderd zijn, in plaats van de 300 meter die wettelijk is voorgeschreven, aldus Gedeputeerde Talsma (Ruimtelijke Ordening).

  De provincie zet bovendien in op herstructurering, waarbij voor iedere nieuwe turbine er twee verouderde windmolens moeten verdwijnen.

  Provinciale Staten zal zich op 15 december uitspreken over het voorstel van GS. Wanneer zij instemmen kunnen vanaf 1 april 2015 definitieve bouwaanvragen worden ingediend. Zodra aan de afspraak met het rijk is voldaan, zal de provincie Noord-Holland geen vergunningen meer afgeven voor nieuwe windturbines.

  NHD  2 reacties :

  Anoniem zei

  Dat laatste zinnetje heb ik meer gehoord.
  Het zijn proleten van het zuiverste water die we nog zelf gekozen hebben ook.
  Hoe wrang.

  Anoniem zei

  Gedeputeerde Bond kan een prachtig verhaal bij elkaar liegen, maar het is gewoon een smeerlap van het zuiverste water die over de ruggen van de bevolking zijn vrienden en natuurlijk ook zichzelf schatrijk maakt met de subsidie op windmolens.
  Windmolens die niets bijdragen aan het terugdringen van CO2(voor zover dat noodzakelijk is) en niets zullen bijdragen aan de dagelijkse stroomvoorziening, vandaar ook de noodzakelijke trafostations.

  Een reactie posten