Pleidooi voor 'seniorenstages'

Datum:
 • maandag 1 december 2014
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - 50-plussers met uitkering aan baan helpen * PvdA Hollands Kroon positief * Project 'afgekeken' in Tilburg


  Martijn Gijsbertsen m.gijsbertsen@holIandmediacombinatie.nl 


  Om de kansen op een baan voor Noordkoppers boven de vijftig jaar met een bijstandsuitkering te laten groeien, zouden bedrijven in de regio 'seniorenstages' kunnen aanbieden.

  In het half jaar dat deze 50-plussers door ondernemers in dienst worden genomen, kunnen zij aantonen wat ze in hun mars hebben. En de tijdelijke broodheer ervan overtuigen dat ze prima personeel zijn en niet op de werkvloer zouden misstaan. Zo bepleit raadslid Sylvia Buczynski van de PvdA Hollands Kroon. De inwoonster van Haringhuizen heeft het idee 'afgekeken' in Tilburg en Eindhoven, waar zo'n initiatief onder de noemer 'Meesterbeurs' vanaf deze maand gaat draaien.

  _____________________________________________________
  1326 ww'ers 

  Volgens recente cijfers van ' het UWV telt de Noordkop 1326 mensen ouder dan vijftig jaar met een ww-uitkering. In Den Helder gaat het om 431 personen, in Schagen om 401, in Hollands Kroon om 394 en op Texel om 100. Een jaar geleden rond deze tijd waren dat er nog 1138. 

  ____________________________________________________

  Aan deelname hangen voorwaarden. Dat bedrijven niet denken: Haha, we kunnen lekker goedkoop werknemers inhuren en dumpen ze daarna weer", aldus Buczynski.

  Zij heeft burgemeesters en wethouders gevraagd of Hollands. Kroon weet heeft van het project, opgezet in samenwerking met de Universiteit van Tilburg en hoogleraar arbeidsmarktbeleid professor Ton Wilthagen. En of het college daar ook heil in ziet.

  „Waarom zouden we het wiel opnieuw uitvinden, terwijl het al ergens anders is uitgedacht? Het lijkt me nog beter het breder, in ieder geval samen met Schagen en misschien wel met meer gemeenten in de Noordkop, op te pakken."

  Soelaas 

  Buczynski heeft positieve verwachtingen, mochten 'seniorenstages' hier in een of andere vorm ook van de grond komen. „Van een groep baanloze 50-plussers die geregeld in Lutjewinkel bij elkaar komt, weet ik dat ze zich in een hopeloze, uitzichtloze situatie bevinden. Omdat aan nieuw werk komen op die leeftijd niet eenvoudig is. Dit kan soelaas bieden, alle beetjes helpen."  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten