Beroepszaak tegen komst trafostation

Datum:
  • maandag 3 november 2014
  • in
  • Categorie: , ,
  • Hollands Kroon - 't Veld - Op 26 november voor de rechter

    Mike Deutekom 

    Een negental (groepen van) mensen eist bij de bestuursrechter dat de omgevingsvergunning voor het transformatorstation bij 't Veld wordt ingetrokken. De gemeente Hollands Kroon, die de vergunning heeft verleend, moet het besluit daarom op 26 november bij de rechter verdedigen.

    In een document dat de gemeente naar de rechter heeft gestuurd, doet Hollands Kroon uit de doeken waarom de eisers naar de mening van de gemeente ongelijk hebben. Bovendien stelt Hollands Kroon dat een aantal van de eisers helemaal geen belanghebbende is en dat hun beroepsschriften daarom niet door de rechter in behandeling zou moeten worden genomen.

    Hollands Kroon gaat namelijk uit van een nabijheids- en zichtcriterium van driehonderd meter. Woont men buiten die cirkel rond de locatie waar het transformatorstation moet komen, dan is men in de ogen van de gemeente geen belanghebbende. Als de gemeente van de rechter gelijk krijgt over dat nabijbeidscriterium, dan zouden alleen bewoners van het tegenover de trafo-locatie gelegen buurtschap De Weel en een paar aanwonenden van de Provincialeweg N241 gerechtigd zijn om beroep aan te tekenen.

    Ook hebben twee eisers volgens de gemeente niet voldaan aan de eisen voor een beroepsschrift. Hun epistels zouden door de rechter onontvankelijk moeten worden verklaard omdat er onvoldoende uiteen wordt gezet waarom men het niet eens is met het besluit van de gemeente. Hollands Kroon stelt dat door het ontbreken van die uiteenzetting de gemeente geen verweer kan voeren.

    ___________________________________________________

    Delegatiebesluit

    Tegenstanders van de komst van het transformatorstation hebben hoop gekregen nadat de Raad van State onlangs het delegatiebesluit van de gemeente Smallingerland onverbindend heeft verklaard. Het college van Hollands Kroon heeft ook met een soortgelijk mandaat van de gemeenteraad gewerkt bij het besluit over het transformatorstation. Toch verwacht de gemeente geen problemen omdat raad om een zienswijze is gevraagd. Juist dat laatste was in Smallingerland niet het geval.

    ____________________________________________________


    NHD



    Memo college 14-10-02 aanwijzings en delegatiebesluit Wabo en Wro

    Overzicht Trafostation








    1 reacties :

    Anoniem zei

    De belanghebbende politici binnen de gemeente HK hebben een uitgebreid ambtenarenapparaat tot hun beschikking dat, indien nodig, uitgebreid kan procederen tegen de bevolking, de bevolking betaalt de rekening toch wel.
    Zo langzamerhand wordt steeds duidelijker dat politiek en ambtenaren apparaat corrupter is als niemand voor mogelijk heeft gehouden, de kranten berichten er dagelijks over.

    Een reactie posten