'Texel moet bekendmakingen blijven publiceren in de krant'

Datum:
 • maandag 1 september 2014
 • in
 • Categorie:
 • TEXEL - 1-9-2014, 20:00  - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten daar per 1 oktober mee te stoppen.


  Door Nico Volkerts

  Vier partijen in de gemeenteraad willen dat de gemeente doorgaat met het publiceren van de gemeentelijke bekendmakingen in de krant.

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten daar per 1 oktober mee te stoppen.

  Het streven van de gemeente is alle dienstverlening zoveel mogelijk te digitaliseren. Daar zijn Texels Belang, CDA, D66 en Sterk Texel op zich niet tegen. Zij vinden echter dat het college te snel gaat. ,,Onderschat wordt hoeveel oudere Texelaars nog niet klaar zijn voor app’s, twitter of RSS feeds. En de gemeente is er voor haar inwoners.. al haar inwoners’’, schrijven zij in een initiatiefvoorstel dat dinsdagavond wordt ingediend in de raadscommissie.


  ,,Publicaties in papieren kranten zijn voor alle burgers nog steeds het meest simpel toegankelijk, terwijl op internet ook minder burgers bereikt worden. Deze mensen wekelijks op pad sturen om in bibliotheek of gemeentehuis de papieren versie te komen inzien, is voor ons een brug te ver.’’ De vier partijen willen dat de gemeente de komende jaren zorg draagt voor bekendmakingen op papier, zoveel mogelijk huis aan huis.

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten