Zwartboek over gifgebruik in lelieteelt

Datum:
  • donderdag 1 mei 2014
  • in
  • Categorie:
  • 30 april 2014 - DIEVER - Lelietelers gebruiken zo vaak, en zo veel, bestrijdingsmiddelen dat het leven van omwonenden wordt ontwricht. 


    Ze zijn bang dat het gif hen en hun kinderen blijvend ziek maakt.

    Geregeld moeten ze bij mooi weer binnen blijven. Kinderen kunnen niet in de zandbak spelen. Op de fiets naar school, tussen de lelievelden door, is er van tijd tot tijd ook niet bij. Ouders zijn zo huiverig van de gebruikte cocktails van middelen dat ze hun kroost voor de zekerheid met de auto brengen en halen.

     ,,Het heeft een grote impact op het leven van omwonenden'', concludeerde Esther Ouwehand woensdag. In Landhotel Diever presenteerde het Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren het eerste zwartboek van gifklikker.nl. Via deze website is in krap een jaar tijd 350 keer geklaagd over het gifgebruik in de lelieteelt.

     De meldingen komen uit alle hoeken van Nederland. Omdat ook in de gemeente Westerveld veel lelietelers actief zijn, was de presentatie van het zwartboek in Diever.

    Ouwehand overhandigt het later dit jaar aan het kabinet tijdens een Kamerdebat over de gevolgen van landbouwgif voor omwonenden.

    DVHN

    0 reacties :

    Een reactie posten