Briefje van Jan – aan Alexandra van Huffelen

Datum:
 • woensdag 5 april 2023
 • in
 • Categorie:
 •  het schrééuwt om corruptie.....  Jan Dijkgraaf 5-4-2023


  Briefje van Jan – aan Alexandra van Huffelen

  Mevrouw Van Huffelen,

  Sinterklaas bestaat!

  Ze deelde gisteren 200 miljoen euro van de Nederlandse belastingbetaler uit aan Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

  Die 200 mijloen euro van de Nederlandse belastingbetaler was bedoeld voor ‘hervormingen in de publieke sectoren’.

  Sinterklaas zat helemaal te glimmen van trots toen ze die 200 miljoen euro van de Nederlandse belastingbetaler liet uitpakken en ze de camera’s van de persfotografen hoorde klikken.

  Maar echt kírren van plezier deed Sinterklaas pas toen ze bekend maakte aan welke voorwaarden Aruba, Caraçao en Sint Maarten moeten voldoen om die 200 miljoen euro van de Nederlandse belastingbetaler niet kwijt te raken.

  Géén.

  Aan núl voorwaarden.

  “Er zitten geen sancties in deze regeling als het geld verkeerd besteed wordt”, glunderde Sinterklaas. “Deze regeling is gebaseerd op onderling vertrouwen.”

  Al zouden de machthebbers op Aruba, Caraçao en Sint Maarten zichzelf of hun familie verrijken van die 200 miljoen euro van de Nederlandse belastingbetaler?

  Geen probleem!

  Al zouden de machthebbers op Aruba, Caraçao en Sint Maarten gaan hoeren en snoeren van die 200 miljoen euro van de Nederlandse belastingbetaler?

  Geen probleem!

  Al zouden de machthebbers op Aruba, Caraçao en Sint Maarten die 200 miljoen euro van de Nederlandse belastingbetaler gaan laten groeien door in de coke- of wapenhandel te gaan?

  Geen probleem!

  Sinterklaas bestaat en ze heet Alexandra van Huffelen.

  Een onnozel wicht, dat denkt dat je de criminele aard van bestuurders in Caribisch Nederland geneest door voortaan (ons belasting-)geld te geven zónder controle op de bestedingen.

  En dat dan elk jaar roept dat er “geen ongerechtigheden zijn geconstateerd” (omdat er geen onderzoek naar is gedaan).

  En dat dan wéér met een hutkoffer vol felgekleurde jurken naar gene zijde van het Koninkrijk vliegt om een paringsdans uit te voeren met premier Gilmar Pisas van Curaçao.

  Als het de Nederlandse belastingbetaler geen 200 miljoen euro zou kosten, was zoveel krankzinnigheid in de boezem van het kabinet Rutte 4 iets om je kapot te lachen.

  Maar het kost de Nederlandse belastingbetaler wél 200 miljoen euro.

  En erger dan dat: het schrééuwt om corruptie.

  De Nederlandse regering wéét dat de machthebbers op Aruba, Caraçao en Sint Maarten er altijd zo’n puinhoop van maakten als er weer een schip met geld uit Nederland kwam aanvaren, dat ze de hoop heeft opgegeven dat die mensen ooit leren het netjes te besteden.

  Dus voortaan komt er een schip met geld aanvaren en zegt de Sinterklaas van dienst uit het Nederlandse kabinet: “Doe er iets leuks mee!”

  Knettergek!

  Groet,

  JanD
  0 reacties :

  Een reactie posten