Briefje van Jan – aan de magere mannetjes

Datum:
 • zondag 5 maart 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • ....men maakt de revolutie om de dictatuur te vestigen.
  5-3-2023


  Briefje van Jan – aan de magere mannetjes  Hoi mannetjes,

  Betrapt!

  Jullie zijn de laatste dagen mensen op social media continu aan het lastig vallen met uitspraken van jullie Grote Leider over de omgang van mannen met vrouwen.

  Grappig.

  Want als er nou één partij is waar jonge blonde vrouwen zich via de ‘chef scouting’ tot ver in de 21ste eeuw omhoog moesten neuken (ik zeg het maar zoals het is), is het jullie partij wel.

  En als er nou één partij is waar de vrouwen die zich hierover beklaagden door jullie Grote Leider met een kluitje in het riet werden gestuurd, is het jullie partij wel.

  Jullie Grote Leider, voor wie de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright een wereldberoemde quote lijkt te hebben úitgevonden.

  “Er is een speciale plek in de hel voor vrouwen die elkaar niet steunen”.

  Maar goed, als jullie denken dat jullie met die obligate citaten van jullie Grote Leider het verlies op 15 maart kunnen beperken tot een halvering, ga vooral lekker jullie goddelijke gang.

  Laat de kassa bij de big tech-bedrijven die jullie inschakelen voor jullie propagandacampagne maar lekker rinkelen.

  Good for you, Mark Zuckerberg!

  Good for you, Elon Musk!

  Doordat ik een mol heb bij het PR-bureau dat die propagandacampagne voor jullie Grote Leider bedacht, heb ik ook inzage gekregen in de interne campagne, voor de mensen van jullie partij.

  Geschreven door jullie Grote Leider zelf, begreep ik.

  Met een soort motivatiekaartjes wil jullie Grote Leider de mensen in de witte jasjes, de ‘Grote Leider’s Getuigen’, zover krijgen dat ze toch nog even de straat opgaan om zoveel mogelijk zieltjes te winnen voor 15 maart.

  Al die blanke Getuigen van jullie partij ontmoeten daar zoveel weerstand van de kiezers, dat een kaartje met een citaat van de Grote Leider hen net dat zetje in de rug kan geven om in elk geval de dialoog aan te gaan even snel te poseren voor een social media-post.

  Ik heb die kaartjes dus gezien.

  “Wie het verleden beheerst, beheerst de toekomst. Wie het heden beheerst, beheerst het verleden.”

  “Wat kan het plebs doen tegen een Grote Leider die intelligenter is dan zijzelf, die oprecht luistert naar hun argumenten en die vervolgens gewoon in haar waanzin volhardt?”

  “Als je je aan de kleine regels houdt, kun je de grote overtreden.”

  “Oorlog is vrede, vrijheid is slavernij, onwetendheid is kracht.”

  “Geen toename van rijkdom, geen versoepeling van de zeden, geen hervorming of revolutie heeft ooit menselijke gelijkheid een millimeter naderbij gebracht.”

  “We vernietigen niet alleen onze vijanden, we veranderen ze.”

  “De ware macht, de macht waarvoor we dag en nacht moeten vechten, is niet de macht over dingen, maar over mensen.”

  En dit schijnt de persoonlijke favoriet van jullie Grote Leider te zijn: “Het plebs zal hol zijn. Wij zullen één ieder volledig uitknijpen en dan zullen wij één ieder vullen met onszelf.”

  Nadat de mol (wier naam ik natuurlijk niet ga noemen) mij de motivatiekaartjes van jullie Grote Leider had laten zien, startte ze nog een filmpje op.

  Jullie Grote Leider was daarop te zien terwijl ze jullie toesprak.

  Ik zag jullie allemaal in de zaal zitten.

  Rob natuurlijk, kirrend van plezier, klappend in zijn handjes.

  Jan, de oren als immer gespitst.

  Tjeerd, de veehoudersverrader.

  Sjoerd Wiemer, met zijn klappertjespistool in de ene hand, zijn bijbel in de andere hand en die eeuwige helm op z’n kop.

  Die gozer die jullie als hoofdredacteur van een regiokrant gedetacheerd hebben bij De Persgroep.

  Shit, ik kom even niet op zijn naam.

  En, verrek, zelfs de vorige Grote Leider was even afgedaald uit zijn omkoopneukhut!

  Wat de huidige Grote Leider tegen jullie zei?

  Dit: “De partij zoekt de macht volledig voor haar eigen bestwil. We zijn niet geïnteresseerd in het welzijn van anderen; we zijn alleen geïnteresseerd in macht, pure macht. We verschillen van de oligarchieën uit het verleden doordat we weten wat we doen. Alle anderen, zelfs degenen die op ons leken, waren lafaards en huichelaars. De Duitse nazi’s en de Russische communisten kwamen heel dicht bij ons in hun methoden, maar ze hadden nooit de moed om hun eigen motieven te erkennen. Ze deden alsof. Misschien geloofden ze zelfs dat ze de macht ongewild en voor een beperkte tijd hadden gegrepen, en dat om de hoek een paradijs lag waar mensen vrij en gelijk zouden zijn. Zo zijn wij niet. We weten dat niemand ooit de macht grijpt met de bedoeling die op te geven. Macht is geen middel; het is een einde. Men vestigt geen dictatuur om een revolutie veilig te stellen; men maakt de revolutie om de dictatuur te vestigen. Het doel van vervolging is vervolging. Het doel van marteling is marteling. Het object van macht is macht.”

  Wow.

  Ik had jullie Grote Leider nog nooit zo bevlogen horen spreken!

  En zo gelukkig zien kijken.

  Maar ergens kwam die tekst me bekend voor.

  Alsof ik ‘m al eerder gehoord had.

  Heel vroeger, toen ik nog weleens gillend wakker werd, badend in het zweet, van een nachtmerrie.

  Maar ik zat ernaast.

  Ik had ‘m inderdaad eerder gehoord, maar niet in mijn dromen.

  Jullie Grote Leider maakt zich schuldig aan pure plagiaat.

  En voorts ben ik van mening dat iedereen op 15 maart moet gaan stemmen en dat aan mensen die nog altijd op VVD, D66, CDA, Christenunie, PvdA of GroenLinks stemmen een steekje los zit.

  Groet,

  JanD   2 reacties :

  Anoniem zei

  Jan Dijkgraaf heeft 100% gelijk, de kiezers van de door hem aangehaalde partijen hebben een verstandelijk probleem.
  Het kan ook niet anders want deze goedgelovige zwakzinnige mensen worden dagelijks geïndoctrineerd door media en NPO.
  Voorbeeld: Het ANP weet ook vanmorgen weer te melden dat de Russen met schepjes in de loopgraven vechten bij gebrek aan wapens, ook dat de Russen met verouderde tanks het slagveld opgestuurd worden. Als je als lezer dit gelooft moet je je meteen laten opnemen in een psychiatrische kliniek.
  De realiteit is dat de Russen met een fractie aan verliezen t.o.v. de Oekraïners belangrijke strategische punten innemen en langzaam maar zeker oprukken naar het centrum van Oekraïne. Als ze bij gebrek aan wapens met schepjes en verouderde tanks zouden moeten vechten zouden de verliezen gigantisch zijn en ze zouden nooit kunnen oprukken. Het is ook lastig te controleren voor de mensen want Russische zenders worden gecensureerd en u mag 1x raden waarom dat nu zo is, zou de waarheid toch anders zijn als we dagelijks door onze strot geduwd krijgen?.

  Anoniem zei

  Aanvulling op eerder commentaar over s schepjes en oude tanks: https://www.youtube.com/watch?v=cVzFxqLZivE

  Een reactie posten