Het morele en economische failliet van The Great Reset

Datum:
 • woensdag 10 augustus 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • WEF-ideeĆ«n stap voor stap door politici overgenomen

  Al jaren lang werkt het Wereld Economisch Forum (WEF) aan een netwerk van organisaties en personen ‘die ertoe doen’ om The Great Reset te realiseren.Stukje bij beetje worden zelfs in ons eigen land de gevolgen daarvan zichtbaar. Zo is het maar de vraag of er in nieuwe steden voldoende parkeerplaatsen beschikbaar komen, waarmee autobezit wordt ontmoedigd. En Rabo-topvrouw Barbara Baarsma pleit voor een persoonlijk CO2-budget. Maar wie wil in zo’n wereld leven? Het morele en economische failliet van deze Nieuwe Wereldorde dient zich al aan, schrijft Alma van Hees.

  Onlangs presenteerde minister Hugo de Jonge van Wonen plannen voor nieuwe steden. Want er is een groot woningtekort, vooral door de bevolkingsgroei die uitsluitend door asiel/immigratie wordt veroorzaakt. Dus er moeten heel veel woningen worden gebouwd. Maar hoe zit het met de parkeerplaatsen? Die kosten heel veel ruimte die er niet is. Neem dus liever de fiets, aldus het Nationaal Toekomstbeeld Fiets (2021) van het ministerie van Infrastructuur.

   

  Parkeerruimte moet weg

  Welke autobezitter wil in nieuwe steden met (te) weinig parkeerplaatsen wonen? Niet de cv-monteur, de klusjesman, de aannemer, de timmerman, de stukadoor of de behanger. Want zij hebben allemaal (zwaar) gereedschap nodig en materiaal dat niet op de fiets te vervoeren valt. Ook niet de tweeverdieners met twee auto’s, die op weg naar hun werk of terugkomend hun kinderen bij de opvang ophalen, ondertussen nog snel wat boodschappen in hun achterbak ladend. Noch de wijkverpleegsters en de thuiszorg, die zich van de ene naar de andere afspraak moeten haasten. Komen er voor elektrische auto’s wel voldoende parkeerplaatsen en laadpalen? O nee, dat kan niet, want door de ‘groene’ wiebelstroom is het elektriciteitsnet al zo overbelast dat op veel plaatsen geen nieuwe aansluitingen meer mogelijk zijn.

   

  Niet-werkenden

  Zulke nieuwe steden worden dus woongebieden waar overwegend niet-werkende mensen zullen gaan wonen. Mensen met een uitkering, gepensioneerden en studenten. Met zo’n eenzijdige bevolkingssamenstelling zijn dergelijke steden al bij voorbaat ten dode opgeschreven. Want voor een levensvatbare en bloeiende stad zijn werkenden een noodzakelijke voorwaarde. Voor de middenstand, de horeca en het uitgaansleven, om maar wat te noemen. Werkenden en kapitaalkrachtige burgers zijn onmisbaar, anders bloedt het stadsleven dood.

   

  Ontmoedigen autobezit

  Het ontmoedigen van autobezit is ook een streven van het Wereld Economisch Forum (WEF). Klaus Schwab als oprichter en baas, sprak zich onlangs ook uit tegen het privĆ©-autobezit. Want auto’s zijn heel slecht voor de planeet. En u weet toch wel dat een auto in Engeland gemiddeld maar vier procent van de tijd gebruikt wordt? Wat een verspilling. Dus moet iedereen zijn of haar auto verkopen en op deelauto’s overstappen of gaan lopen.

  In 2020 schreef ik een artikel over de Great Reset-plannen van het WEF om privĆ©bezit af te schaffen. “You’ll own nothing and you will be happy.”

  Ach, overdrijf niet zo, luidden heel wat reacties. Dit mogelijke toekomstperspectief, waarin je niets meer bezit maar alles deelt of huurt, is maar een denkoefening uit 2016 van WEF-lid Ida Auken, een Deense politica voor de Sociaal Democraten. Wat moet je daar voor waarde aan hechten? En bovendien: het WEF is slechts een praatclubje van gelijkgestemde zielen. Zij kunnen dit spoor niet inzetten zonder instemming van onze op democratie gebaseerde samenleving, waarin toch altijd eerst de bevolking wordt geraadpleegd.

  Dat ‘raadplegen’ over minder parkeerplaatsen in nieuwe woongebieden is duidelijk overgeslagen. En die ‘denkoefening’ van het WEF heeft inmiddels – stap voor stap, bijna ongemerkt – vorm gekregen in de overheidsplannen.

   

  Lofzang op biologische landbouw

  Vorig jaar schreef ik een artikel over het ondoordachte landbouwbeleid van de EU, gepromoot door Frans Timmermans met zijn Fork to Farm-plannen. Een enthousiaste lofzang op de biologische landbouw, die, hoe sympathiek ook, voor veel meer landgebruik en veel minder opbrengsten zorgt, dus hogere voedselprijzen. Bovendien behelzen deze plannen een strijd tegen de reguliere landbouwbedrijven en het fors terugdringen van de veeteelt – want iedereen moet immers vegetariĆ«r worden.

  Inmiddels is het gevecht hierover in volle hevigheid losgebarsten. De boeren laten zich niet zomaar onteigenen vanwege onduidelijk en ook onwettig stikstofbeleid, waarover nooit met hen – laat staan met de samenleving – is gesproken.

   

  Burger moet inleveren

  Vorig jaar schreef ik ook een artikel met als kop: “De Great Reset is alleen voor de elites goed”. Want het is natuurlijk allemaal mooi en aardig en doordrenkt van eindeloos veel goede doelen, maar niet de elites spannen zich – met hun jachten, vliegtuigen en aardse paradijzen – in voor een betere wereld. Dat is aan de burger, die op allerlei gebieden moet inleveren. Van korter douchen tot niet meer vliegen, van auto weg tot barbecue in de ban.

  Die elite liet onlangs weer van zich horen in de persoon van (WEF-lid) Barbara Baarsma. Zij hield een pleidooi voor het invoeren van een CO2-budget.

   

  Baarsma’s CO2-budget

  Niet verrassend, zij is inmiddels CEO van de Rabo Carbon bank die heel veel verdienmogelijkheden ziet in het verhandelen van CO2-rechten, voor boeren en voor burgers. De Rabo experimenteert al met een app die iedereen inzicht geeft in de CO2-uitstoot, door hun aankopen veroorzaakt. Andere spelers, onder wie het Zweedse Mastercardbedrijf Doconomie  en Visa wereldwijd, gingen hen al voor. ‘Denkoefeningen’? Wat is die klimaatstrijd tegen de CO2-uitstoot toch een heerlijk verdienmodel.

  Barbara Baarsma heeft heel wat CO2-budget nodig vanwege haar royale levensstijl. Geen probleem, dan koopt ze die toch van minder bedeelde burgers die zich niet kunnen permitteren om een vliegreis te boeken? En die krijgen daar weer geld voor. Iedereen blij. Dat dat vermeende CO2-probleem hiermee echt niet wordt bedwongen doet blijkbaar niet terzake. Gaat Barbara minder vliegen als ze CO2-vliegrechten van niet-vliegers koopt?

   

  Digitale euro

  Terzijde: deze geplande digitale totalitaire CO2-controlestaat mislukt jammerlijk als burgers weer overschakelen naar contant geld. Maar daarop is ook door de EU de aanval ingezet, want contant geld is besmet met het coronavirus en het ene na het andere pinautomaat verdwijnt, net als de bankfilialen. De toekomst is aan de digitale euro, vindt Brussel.

   

  WEF-ideeƫn overgenomen

  Zo zien we stap voor stap de Nieuwe Wereldorde vorm krijgen, een nieuwe wereld die bepaald wordt door klimaatactivisme en de Great Reset- of Build Back Better-ideeĆ«n van het WEF. Het WEF werkt zo’n beetje met elke grote organisatie, NGO of bedrijf samen. Zoals met de VN, waarmee samenwerking is afgesproken gericht op zes onderwerpen: het financieren van de Agenda 2030, klimaatverandering, gezondheid, digitale samenwerking, gendergelijkheid en educatie/vaardigheden.

  De grootste bedrijven ter wereld zijn partners van het WEF: olie (Saudi Aramco, Shell, Chevron, BP), voedsel (Unilever, Coca-Cola, NestlĆ©), technologie (Facebook, Google, Amazon, Microsoft, Apple) en farmacie (AstraZeneca, Pfizer, Moderna). En de banken natuurlijk. Climate Action Infrastructure for Sustainable Finance meldt vol overtuiging dat de financiĆ«le industrie een centrale rol speelt in het gevecht tegen klimaatverandering. “We provide banks and financial institutions with the digital infrastructure for green finance”, aldus softwarebedrijf Ecolytic. Toe maar…

   

  Nieuwe Wereldorde

  Allemaal delen ze het streven naar een Nieuwe Wereldorde, een ‘groen’, duurzaam en klimaatneutraal Utopia. Eigenlijk zijn al die clubs qua ideologie inwisselbaar geworden, tot en met het Internationale Energie Agentschap (IEA). Dat vertelt aan landen dat zij de hoeveelheid brandstof aan huishoudens moeten verminderen en mensen moeten overhalen hun auto weg te doen om de consumptie te verlagen. Hun ene mooie doel vermengt zich naadloos met het andere totdat al hun mooie doelen zo langzamerhand Ć©Ć©n grote ‘progressieve’ hutspot zijn geworden, zoals onlangs op ongeĆ«venaarde wijze werd geĆÆllustreerd door Milieudefensie.

   

  Mond houden

  Het klinkt allemaal prachtig en sustainable, vol liefde voor de planeet en voor de mensen. Maar in de praktijk betekent het vooral: You’ll own nothing and you will be happy. Eigenlijk: you must be happy, en verder je mond houden natuurlijk.

  Zo gebeurt er van alles bijna ongemerkt en we laten het ons overkomen. Alleen de boeren protesteren en kondigen hardere acties aan. De rest zwijgt omdat ze er nog geen last van hebben. En degenen, bij wie inmiddels het water tot de lippen staat, steken al hun energie in het gevecht om te kunnen overleven. Verhuizen naar een kleiner huis of schaffen een petroleumkachel aan. Tot zover dat happy.

   

  Failliet van de wereld

  Het morele en economische failliet van de nieuwe utopische klimaatneutrale WEF-wereld, al decennia lang geĆÆnspireerd door de klimaatactivisten, dient zich aan. Een moreel failliet, omdat steeds duidelijker blijkt dat de elite zelf in luxe wil blijven leven en alle inspanningen ‘voor een beter klimaat’ van de gewone burgers verwacht, aan wie zij zich niets gelegen laten liggen. Economisch, omdat het ‘groene’ ideaal’ onhaalbaar, maar vooral onbetaalbaar blijkt voor de gewone mensen.

  Hoe lang zal het duren voordat dit broze, onrealistische en elitaire toekomstbeeld in scherven uiteenspat? Tot de herfst misschien, wanneer de energierekeningen voor grote groepen mensen helemaal niet meer te betalen zijn en nog meer mensen van de voedselbank afhankelijk worden? En er een enorme woede uitbarst?  1 reacties :

  Anoniem zei

  "RTL Nieuws
  RTL Nieuws

  Volgen
  Profiel weergeven
  Kabinet wil plek kunnen aanwijzen voor azc als gemeente niet meewerkt
  RTL Nieuws / ANP - Gisteren om 20:53"

  Dit noemt Rutte nog steeds een Democratie, een verstandig mens noemt het een Dictatuur.

  Een reactie posten