Briefje van Jan – aan Wopke Hoekstra

Datum:
 • vrijdag 19 augustus 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  als dat toch eens de échte Wopke Hoekstra zou zijn geweest…


  Posted on 19-8-2022 


  Briefje van Jan – aan Wopke Hoekstra  Meneer Hoekstra,

  Bij het weekblad Panorama publiceerden wij vlak voor het WK voetbal van 1998 in Frankrijk een groot interview met Ronald de Boer.

  Ronald de Boer brandde de toenmalige bondscoach Guus Hiddink tot zijn enkels af.

  Dat werd een rechtszaak.

  Die Panorama verloor.

  Wij hadden namelijk volgens de rechter niet duidelijk genoeg gemaakt dat de Ronald de Boer die die uitspraken over Guus Hiddink deed niet de latere Qatar-apologeet en toenmalig Oranje-international Ronald de Boer was, maar een fysiotherapeut uit Dommelen die toevallig ook Ronald de Boer heette.

  We hadden op het eind van het interview een heel klein kadertje geplaatst met een foto van die fysiotherapeut en zijn beroep en woonplaats.

   

   

  Bij de lezer zou, volgens de rechter, de indruk kunnen ontstaan dat niet die fysiotherapeut uit Dommelen aan het woord kwam, maar de Oranje-international Ronald de Boer.

  We werden veroordeeld tot 5000 gulden boete, een bedrag dat natuurlijk allang ‘terugverdiend’ was met de extra losse verkoop die alle reuring teweeg had gebracht.

  Voor de WK-verslaggevers van Panorama, Fred de Brouwer en ik, had het nog een leuk neveneffect.

  De KNVB ontzegde ons de toegang tot interviewsessies met de spelers en staf van het Nederlands elftal tijdens het toernooi, waardoor we (op een strandbedje naast NOS-coryfee Jack van Gelder) extra veel uren op kosten van de baas aan een mooie bruine teint konden werken.

  Fred de Brouwer overleed overigens in maart 2014 door een ‘ongeval’ in Thailand, vlak voor hij bij Pauw en Witteman zou komen vertellen over de Demmink-affaire.

  Maar terug naar dat interview met Ronald de Boer.

   

   

  Ik moest daar vanochtend vroeg dus aan denken toen ik een interview in het Algemeen Dagblad las met Wopke Hoekstra.

  Er stonden allemaal verstandige teksten in.

  Er moest van díe Wopke Hoekstra een streep door het door Sigrid Kaag (en in haar kielzog Mark Rutte) heilig verklaarde jaartal 2030 waarin de stikstofuitstoot met de helft moet zijn teruggebracht.

  Díe Wopke Hoekstra wil sowieso dat er een herstart komt van het hele ‘stikstofproces’, waarbij er geen dogma’s zijn.

  Zo wil díe Wopke Hoekstra de kritische depositiewaarde, het rekenmodel dat juist de basis vormt voor het huidige stikstofbeleid, uit de wet halen.

  Díe Wopke Hoekstra wil ook dat er snel minimaal 10 miljard euro beschikbaar komt voor het repareren van de koopkracht.

   

   

  Díe Wopke Hoekstra erkent ook nog dat het asielbeleid tot op de dag van vandaag faalt en dat er “een ongemakkelijke politieke discussie moet worden gevoerd”.

  Díe Wopke Hoekstra zei dat er bij die asieldiscussie voor hem geen taboes meer zijn, dus dat ook een asielstop bespreekbaar moet zijn.

  Ik las het interview met díe Wopke Hoekstra en ik dacht: als dat toch eens de échte Wopke Hoekstra zou zijn geweest…

  Een CDA-leider die eindelijk met zijn vuist op tafel slaat om duidelijk te maken dat poppenspeler Sigrid Kaag en haar marionet Mark Rutte een halt moeten worden toegeroepen in het belang van Nederland…

  Wat zou vrijdag 19 augustus 2022 dan mooi begonnen zijn!

  Maar helaas.

   

   

  Ze hebben bij het Algemeen Dagblad gewoon de Ronald de Boer-grap van Panorama uit 1998 gekopieerd.

  Alleen waren ze wel dat kadertje op het eind vergeten waarin ze een foto plaatsten van díe Wopke Hoekstra, een administratief medewerker uit Bantega.

  Daardoor zou ten onrechte de indruk kunnen worden gewekt dat u, de leider van het CDA, zich opeens wél bekommert om de Nederlandse bevolking.

  En is de kans groot dat Sigrid Kaag en Mark Rutte pislink op ú zijn, in plaats van op die administratief medewerker uit Bantega die toevallig dezelfde naam heeft als u en die heeft meegewerkt aan een geintje van het Algemeen Dagblad.

  Ik denk dat u bij een rechtszaak goede kans maakt op een hogere schadevergoeding dan Ronald de Boer destijds.

  Groet,

  JanD

  0 reacties :

  Een reactie posten