Briefje van Jan – aan Eric van der Burg

• woensdag 17 augustus 2022
  • Categorie:
  • Meer, meer, meer asielzoekers.

Posted on 17-8-2022

Briefje van Jan – aan Eric van der Burg

Meneer Van der Burg,

Het allerergste van al die kneiterlinkse kabinetten Rutte vind ik misschien nog wel de voorspelbaarheid.

Er is geen lol aan zo.

Minder dan vier weken geleden schreef ik u een briefje.

Ik vroeg of u ook altijd zo moest lachen om Ruben Brekelmans, het Kamerlid dat binnen de VVD-fractie het ‘Wilders-corvee’ had overgenomen van Bente Becker.

Maar wat graag wilde Brekelmans in het theater van Mark Rutte het rolletje spelen van de hardliner die riep dat we de asielstroom naar Nederland moesten terugdringen.

Want dan was de Brabantse nummer 30 van de VVD-kandidatenlijst in plaats van een kleurloze backbencher met slechts 1539 stemmen opeens een veelgevraagd televisiegast en kon hij misschien wel net als de voorganger van zijn voorganger ooit zonder enige startkwalificatie een keertje minister worden.

U schatte hem ongetwijfeld op waarde in: een stampend muisje, dat u nooit echt voor de voeten zou gaan lopen als er weerstand in het land kwam.

U niet, maar zijn en uw partijleider Mark Rutte al helemaal niet.

En Ruttes echte agenda kennen we.

Die vloeit voort uit het ‘Verdrag van Marrakesh’, dat een van uw voorgangers (Mark Harbers, ook VVD) in december 2018 ondertekende (hilarische Hugo TV hier).

Meer, meer, meer asielzoekers.

Precies in lijn met wat u als vertegenwoordiger van het meest linkse smaldeel van de VVD in het Amsterdamse sufferdje had geroepen.

“Hoe meer asielzoekers, hoe beter!”

Die open-grenzenpolitiek van de VVD ontging natuurlijk ook de mensensmokkelaars niet.

De uitbuiters met de rubberbootjes natuurlijk, die die arme drommels die ook wel een gratis huis, gratis zorg en gratis geld willen in het Walhalla aan de Noordzee richting Nederland jagen.

Maar ook de Postcodeloterij-vrienden met hun mega-schepen, die een legaal businessmodel hebben gevonden in het transport van weldoorvoede mannen met iPhones.

Duizend per week.

Die hier als God in Nederland willen komen leven.

En wier gezinnen later ook nog overkomen.

Brekelmans maar lullen.

“We houden dit als land niet nog maanden vol.”

“We moeten onderkennen dat we deze stroom asielzoekers als land niet aankunnen.”

“We moeten zorgen dat de instroom omlaag gaat.”

“We moeten ook echt kijken naar onorthodoxe maatregelen.”

LOL.

Gisteren nam u de eerste ‘onorthodoxe maatregelen’.

Maar anders dan die kneus het bedoelde.

U kondigde aan dat u het ‘Ruimtelijke Ordening-instrumentarium’ gaat gebruiken om het COA in strijd met het geldende bestemmingsplan 300 asielzoekers te laten huisvesten in landhotel ’t Elshuys in Albergen.

Albergen, een dorp met 3595 inwoners, krijgt er opeens 300 man bij.

College van burgemeester en wethouders buitenspel gezet.

Gemeenteraad buitenspel gezet.

Kiezers buitenspel gezet.

En u waarschuwde de rest van Nederland: Albergen is de eerste plek waar u ‘gebruik’ maakt van uw macht, maar zeker niet de laatste.

(Dan weten ze dat alvast, in Bant en Luttelgeest)

Ik eindigde mijn briefje aan u vier weken geleden met de volgende woorden:

“Gewoon doordenderen.

Cruiseschepen kopen.

Hotels kopen.

Oude kantoorpanden kopen.

Kopen, kopen, kopen.

Gemeenten omkopen.

Als dat niet lukt: chanteren.

Als dat niet lukt: dwingen.

Boeren uitkopen.

Als dat niet lukt: wegpesten.

Als dat niet lukt: onteigenen.

Grond, grond, grond.

Bouwen, bouwen, bouwen.

Alles voor de linkse droom.

Van de VVD.”

Ik wou dat ik er eens naast zat.

Maar ik zit er met Marks Maffia helaas nooit naast.

Dat met de gemeenten heeft u nu geregeld (samen overigens met die nóg grotere ijdeltuit).

Dat met de boeren moet Johan Remkes nog even regelen.

Maar ook dat gaat gebeuren.

En snel.

Want Mark Rutte weet ook wel dat hij in blessuretijd zit.

En u bent een hypocriet stuk vreten.

Want ik ben uw reactie op het ‘We are here-tuig’ dat een paar jaar geleden de rust bij uw zoon kwam verstoren nog niet vergeten.

Groet,

JanD