Briefje van Jan - Aan Kajsa Ollongren

Datum:
 • vrijdag 22 juli 2022
 • in
 • Categorie:
 • Maar gelukkig was u er nog.  Aan Kajsa Ollongren

  Posted on 22 juli 2022 


  Mevrouw Ollongren,

  Als ik ooit iets onvriendelijks over u heb geschreven: ik neem álles terug.

  Wat een powervrouw bent u!

  Hoezo Edith Schippers van de VVD als eerste vrouwelijke premier van Nederland?

  Hoezo uw partijgenote Sigrid Kaag?

  Als er één vrouw heeft laten zien dat ze capabel is om na het tijdperk van Il Bugiardo, Mark Rutte, dit land te leiden, bent u het wel!

  Vanwaar mijn ommezwaai?

  Heel simpel.

  U heeft ons land behoed voor een invasie door de Russische oorlogsmisdadiger Vladimir Poetin.

  Letterlijk op een achternamiddag.

  Wat was er aan de hand?

  Nou, Putin kreeg gisteren van zijn ministers Sergej Sjojgoe (Defensie) en Sergej Lavrov (Buitenlandse Zaken) te horen dat Nederland zich bij monde van VVD-staatssecretaris Christophe van der Maat min of meer had overgegeven.

  “Als de Russen binnenvallen, kunnen we maar een paar dagen meedoen”, had Van der Maat zich tegen een verslaggever van het Algemeen Dagblad laten ontvallen.

  Nou, dat leek Poetin natuurlijk wel wat.

  Nederland is weliswaar een klein landje, maar dankzij de Rotterdamse haven wél de poort van Europa.

  En als hij in Nederland wél kon bewerkstelligen wat in 150 dagen in Oekraïne níet gelukt was, een capitulatie, zou dat een grote overwinning voor ‘m zijn.

  Zeker omdat Nederland wél een NAVO-land is.

  Maar gelukkig was u er nog.

  U zag onmiddellijk welke stommiteit de jonge VVD-staatssecretaris van Defensie nu weer had uitgehaald en greep in.

  U liet de propaganda-afdeling van het ministerie van Defensie een persbericht verspreiden, dat ervoor zorgde dat Poetin het idee om Nederland onder de voet te lopen meteen liet varen.

  Sterker: hij begon te trillen als een rietje toen de beide Sergejs zijn kamer kwamen binnenstormen en het bericht uit Nederland begonnen voor te lezen:

  “Сегодня компания Defense получила первые 4 из 134 коммерческих электромобилей. Остальные последуют поэтапно до конца года. Машины распределены почти по всем вооруженным силам. Таким образом, оборона способствует решению социальной задачи по борьбе с изменением климата. Есть 3 разных типа: автомобили с закрытым кузовом, с открытым кузовом и тип с кузовом с крышей.”

  Is uw Russisch een beetje sleets?

  Nou, ze lazen dus voor:

  Defensie heeft vandaag de eerste 4 van in totaal 134 elektrische bedrijfsvoertuigen in ontvangst genomen. De rest volgt gefaseerd tot het eind van het jaar. De voertuigen worden verdeeld over vrijwel de hele krijgsmacht. Defensie levert hiermee een bijdrage aan de maatschappelijke opgave om klimaatverandering tegen te gaan. Van de 134 e-voertuigen zijn er 117 bedoeld voor goederenvervoer. Het gaat om 3 verschillende types: voertuigen met een gesloten laadbaak, met een open laadbak en een type met een laadbak met huif.”

  U gooide gewoon even 134 uit de kluiten gewassen elektrische golfkarretjes van Spijkstaal in de strijd!

  Hoppa!

  Pang!

  BOEM!

  Dat zal die Russen leren!

  Als Willem-Alexander begin september terug is van vakantie zal hij u ongetwijfeld metéén tot Ridder in de Militaire Willems-orde slaan.

  Liever zou-ie dat vandaag nog komen doen, maar hij zit in het buitenland en de Oranjes moeten uiteraard ook hun bijdrage leveren aan de maatschappelijke opgave om klimaatverandering tegen te gaan.

  Anders wordt minister Jetten boos.

  Groet,

  JanD

  0 reacties :

  Een reactie posten