Briefje van Jan – aan Frans Timmermans

• vrijdag 15 juli 2022
  •  Het intens slechte mens.

Posted on 15-7-2022

Briefje van Jan – aan Frans Timmermans

Meneer Timmermans,

In het Zuid-Hollandse dorp Oude Tonge overleden in en na de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 305 van de 3100 inwoners.

Bijna 10 procent van de bevolking.

In Nieuwerkerk (Zeeland) overleed ruim 15 procent van de bevolking.

In Ouwerkerk zelfs ruim 16 procent.

In heel Nederland overleden 1836 mensen in en na die nacht.

U heeft er vroeger op school vast wel over gehoord.

De Watersnoodramp.

Volgens de geschiedenisboeken was de combinatie van springtij en stormvloed de oorzaak.

“De ramp was het gevolg van een combinatie van zware storm uit noordwestelijke richting, met een ongunstig daarmee samenvallend tijdstip van vloed en springtij. Het water in de trechtervormige zuidelijke Noordzee steeg daardoor tot extreme hoogte. Het gevolg was dat veel dijken overspoeld werden en doorbraken. Hele eilanden en landstreken inclusief steden en dorpen raakten overstroomd.”

Nog hetzelfde jaar was er het Deltaplan.

De Nederlandse kustlijn werd door de afsluiting van de zeearmen met maar liefst 700 kilometer ingekort en alle zeeweringen worden verhoogd tot vijf meter boven NAP.

De kans op (nog zo’n) overstroming zou hierdoor voor het noorden en voor het Zeeuws/Zuidhollandse deltagebied gedaald zijn tot eens in de 4000 jaar en voor de Randstad tot eens in de 10.000 jaar.

In het eindverslag van de Deltacommissie die het Deltaplan presenteerde kwam het woord ‘natuur’ veelvuldig voor.

Het woord ‘klimaat’?

Nul (0) keer.

Dat kwam vermoedelijk omdat u toen nog in de poederbuks van uw vader zat.

Die goeie ouwe tijd.

Daar kwam u pas medio augustus 1960 uit.

Helaas niet op de kachel, maar samen met zo’n 60.000.000 andere zaadjes in de vagina van uw moeder.

U won de wedstrijd van al die andere zaadjes en drong binnen in de eicel die uw moeder net had losgelaten.

En nu, circa 62 jaar nadat meneer en mevrouw Timmermans hun genetisch materiaal versmolten tot wat later een morbide obese machtswellusteling zou worden, zitten wij met de gebakken peren.

En een lege portemonnee.

U wilt niet eens meer alleen ons geld.

U wilt ook nog dat er in alle 26 EU-landen een jaarlijkse herdenking komt van ‘de Klimaatramp van 2021’.

De wat?

‘De Klimaatramp van 2021’.

Er waren vorig jaar zomer namelijk overstromingen in Duitsland, Frankrijk, Italië, België, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de deskundigen waren die veroorzaakt door een zogenaamde ‘koudeput’, een lagedrukgebied dat zich dagenlang niet verplaatst en daardoor voor aanhoudende regenbuien zorgt.

Volgens u door “climate change”.

Stierven er, nu de halve EU werd getroffen, meer mensen dan in 1953, toen slechts een deel van het kleine Nederland werd getroffen?

Tienduizend mensen?

Meer dan honderdduizend mensen?

Welnee.

De teller stokte op 180 in Duitsland en 41 in België.

Eén daarvan, zei u gisteren met een perfect geacteerde krop in uw keel in een filmpje op uw Twitter-pagina, was Rosa.

“De 15-jarige dochter van een collega van de Europese Commissie.”

Ze was, vertelde u, op een klimaatkamp in de Belgische Ardennen en werd meegesleurd door het water.

En u maakte het full Frenske af met: “Wij vierden onlangs de 16e verjaardag van ónze dochter. Rosa zal nooit in staat zijn haar 16e verjaardag te vieren. En dat breekt mijn hart.”

Hier in Eesterga zei mevrouw Dijkgraaf toen ze uw filmpje met de oproep voor een jaarlijkse herdenking van de overstromingen van 2021 voorbij zag komen: “Ik weet nu al waar morgen je briefje over gaat.”

Ze kent me.

Ik moest kiezen tussen Jeroen Pauw en u.

Tussen een graaiende jokkebrok en een pathetische demagoog.

Dan kies ik altijd voor de hoofdprijs.

Het intens slechte mens.

Groet,

JanD

Anoniem zei

Het was geen klimaatramp, maar wanbeheer van het Lac d'Eupen.

Anoniem zei

De EU stapelt leugen op leugen en het is zoals anoniem 1 zegt.
    Bovendien leerden we al op de lagere school dat er niet in Uiterwaarden gebouwd moest worden en als dat toch gebeurt dan is dit het resultaat.
    Bovendien is het waterpeil in vroeger jaren veel hoger geweest.

Anoniem zei

Een aantal mensen, veelal de zogenaamde klimaatontkenners weten dat de Overheden grove fouten hebben gemaakt met deze overstroming. Een heel groot aantal mensen weten dit niet omdat de Media keer op keer de verkeerde informatie geeft. Ook een groot aantal mensen willen het niet eens weten en blijven keer op keer de leugens geloven, daar is niet tegenop te redeneren. Zo gaat het met alles, het zijn eigenlijk geloofswaanzinnigen al weten ze dat zelf niet. De media is allang in handen van extreem links en Rutte en Co maken daar maar wat graag misbruik van. In dit geval de corpulente Timmermans die ons wel even zal vertellen dat we de broekriem moeten aanhalen vanwege het Klimaat. Natuurlijk geldt dat niet voor hem en zijn vrienden en vriendinnen.