Briefje van Jan – aan Wopke Hoekstra

Datum:
 • zaterdag 18 juni 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  “In oorlogen sneuvelt de waarheid als eerste”

  Jan Dijkgraaf 18-6-2022
  Meneer Hoekstra,

  Als minister van Buitenlandse Zaken heeft u actief meegewerkt aan het censureren van de Russische nieuwszenders RT en Sputnik, omdat ze in het kader van staatspropaganda nepnieuws zouden verspreiden.

  Ukrinform, het staatspersbureau van Oekraïne, lieten jullie ongemoeid.

  Ik neem aan dat we het nieuws dat Ukrinform verspreidt wel kunnen geloven?

  Welnu, daar lazen we gisteren dat u Ruslan Stefanchuk, de voorzitter van het Oekraïense parlement, heeft toegezegd dat Nederland de aspiraties van Oekraïne om lid te worden van de EU zal steunen.

  Volgens het Oekraïense staatspersbureau zei u letterlijk: “In de huidige situatie in Oekraïne is het moeilijk om ‘nee’ te zeggen tegen het verzoek van Oekraïne om kandidaat-lid te worden van de Europese Unie.”

   

  Mark Rutte beloofde en belooft ons toch dat dat helemaal niet gaat gebeuren?

  Dat we dat door en door corrupte land weliswaar zien als nuttige handelspartner, maar dat er geen sprake van is dat we die versneld kandidaat-lid gaan maken van de EU?

  Of verspreidt dat Oekraïense staatspersbureau nepnieuws?

  Op de website van uw ministerie staat namelijk niet eens een bericht dat die Stefanchuk überhaupt bij u op de koffie was.

  Laat staan dat hij bij u was om het EU-lidmaatschap even af te tikken.

  En op uw Twitter-account, waar u van elke ontmoeting die u heeft met buitenlandse gezagsdragers trouw melding maakt, ontbreekt ook een bericht over een gesprek met de Vera Bergkamp van het Oekraïense parlement.

  Het zou dus zomaar kunnen dat dat Oekraïense staatspersbureau dat citaat van u verzonnen heeft.

   

   Want zoals de de Griekse toneeldichter Aischylos in 472 voor Christus al schreef: “In oorlogen sneuvelt de waarheid als eerste”.

  Dus het kan haast niet anders of dat Oekraïense staatspersbureau heeft die foto waar u met parlementsvoorzitter Ruslan Stefanchuk op staat, gephotoshopt.

  Als die ongelikte beer op de foto in dat legerkloffie met dat Oekraïense vlaggetje op zijn arm überhaupt al de Oekraïense parlementsvoorzitter Ruslan Stefanchuk ís.

  Anderzijds…

  Mark Rutte is van 1967 ná Christus.

  Die Aischylos kende Mark Rutte helemaal nog niet.

  Als Aischylos nu had geleefd, had-ie ongetwijfeld geschreven: “In oorlogen en in kabinetten onder leiding van Mark Rutte sneuvelt de waarheid als eerste”.

   

   U mag zeggen hoe het zit.

  En als u zwijgt, weten we genoeg.

  Dan heeft Oekraïne een betrouwbaar staatspersbureau.

  En hebben jullie de Nederlandse bevolking wéér bedonderd.

  Groet,

  JanD  1 reacties :

  Anoniem zei

  Oekraïne zal lid worden van de EU, daar is geen houden meer aan, ook een gehouden referendum niet.
  https://www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/nederland-geeft-verzet-op-tegen-kandidaat-lidmaatschap-oekra%C3%AFne-voor-de-eu/ar-AAYAuTe?ocid=msedgntp&cvid=7707d67adffb4c65b0f836dd62ca716c

  Een reactie posten