Briefje van Jan: Aan Sigrid Kaag

• vrijdag 3 juni 2022
  • Categorie: , ,
  • Zorgt u als leider van D66 dat D66-prominent Shula Rijxman vandaag nog aftreedt?

Aan Sigrid Kaag

Frau Kaag,

Nou, hoe duidelijk wilt u het hebben?

De gerenommeerde onderzoeksjournalisten Ton F. van Dijk en Mark Koster reiken u ‘de casus’ op een presenteerblaadje aan.

De NPO, die op dat moment onder leiding staat van D66-prominent Shula Rijxman, omzeilt volgens een hooggeplaatste medewerkster van de NPO met schimmige trucs de salarisplafonds van presentatoren, waardoor die exorbitante salarissen incasseren.

De NPO-medewerkster meldt zich in 2020 als klokkenluider bij de Tweede Kamerleden Harry van der Molen (CDA) en Zohair El-Yassini (VVD).

De Kamerleden nemen contact op met minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Arie Slob (Christenunie), onder wie de NPO valt.

Slob verwijst de klokkenluider naar Marjan Hammersma, de hoogste ambtenaar (secretaris-generaal) op zijn ministerie, over wie al tijden het gerucht ging dat ze een meer dan warme band onderhoudt met D66-prominent Shula Rijxman, de vrouw die uiteindelijk verantwoordelijk is voor het vermeende salarisschandaal.

Hammersma belooft de NPO-medewerkster in een gesprek in haar werkkamer dat ze de kwestie met minister Slob gaat bespreken en er bij de NPO-medewerkster op terug zal komen.

En vervolgens gebeurt er twee jaar lang hélemaal niks.

Nou ja, in augustus 2021 hadden OCW-topvrouw Marjan Hammersma en D66-prominent en NPO-baas Shula Rijxman een afspraak in hotel De Abdij in Dokkum.

Gezien het mailverkeer van de dames waarover de onderzoeksjournalisten beschikken níet omdat OCW-topvrouw Marjan Hammersma D66-prominent en NPO-baas Shula Rijxman op neutraal terrein, ver van het Hilversumse Mediapark, wilde confronteren met haar bevindingen over het salarisschandaal.

Maar om te scharen.

Of om te beffen.

Whatever.

Dit schandaal rond OCW-topvrouw Marjan Hammersma en D66-prominent Shula Rijxman kwam gisteren naar buiten.

Eergisteren is D66-prominent Shula Rijxman geïnstalleerd als D66-wethouder in Amsterdam.

Of wordt dit weer zo’n D66-doofpot?

Ik sluit bij wijze van hoge uitzondering af in de stijl van OCW-topvrouw Marjan Hammersma en D66-prominent Shula Rijxman:

xx

JanD