Briefje van Jan – aan Jan Paternotte

• donderdag 16 juni 2022
  • Categorie: , ,
  •  Misschien is het beter als de fractievoorzitter van D66 zijn grote muil eens gaat houden.

15-6-2022

Briefje van Jan – aan Jan Paternotte

Posted on 15-6-2022

Neefje van Bas,

Volgens de Nederlandse wet mag je een trekker op de openbare weg parkeren.

Volgens de Nederlandse wet mag je demonstreren.

Volgens de Nederlandse wet mag je met iemand die in de buurt van een geparkeerde trekker zijn of haar huis uitkomt een praatje maken.

Toch deed jij gisteren in het ‘Vragenuurtje’ van de Tweede Kamer een oproep om de boeren die zulks afgelopen vrijdag deden bij ene mevrouw Van der Wal te laten aanpakken door politie en Openbaar Ministerie.

Terwijl ze dus niks strafbaars hadden gedaan!

Die mevrouw Van der Wal had die dag als minister namelijk aangekondigd dat ze het leven van trekkerbestuurders en hun partners en kinderen compleet op z’n kop ging zetten (omdat er grond nodig is voor huizen voor asielzoekers).

En dat was volgens jou onacceptabel.

Die lui moesten keihard worden aangepakt.

Ik vind het thuis opzoeken van mensen door demonstranten ook niet tof (en tactisch heel dom).

Maar wat ik nog minder tof vind, is hypocrisie.

Waarom horen we jou (en je collega-boerenhaters) nu opeens allerlei maatregelen eisen tegen wanhopige mensen die binnen de grenzen van de wet alleen maar een babbeltje willen komen maken en níet als dat gebeurt door personen of groeperingen waar jullie ideologisch meer mee verbonden zijn?

Zelfs niet als die wél strafbare feiten plegen.

Ik geef het antwoord maar vast: omdat jij een smerige populist bent.

De fractievoorzitter van D66 was stil toen in 2015 het huis van de Brabantse PVV-kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen Jake Owen Raats meerdere keren met stenen werd bekogeld.

De fractievoorzitter van D66 was stil toen begin 2019 het huis van de Friese PVV-kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen Jeffrey Graansma werd beklad.

De fractievoorzitter van D66 was stil toen de beroepsactivisten van Extinction Rebellion in 2020 het verkeer in Amsterdam platlegden door met hun luie reet op drukke wegen te gaan zitten.

De fractievoorzitter van D66 was twee jaar geleden stil toen een Black Lives Matter-activist op de Dam beloofde dat hij mensen die zich zouden verkleden als Zwarte Piet in hun gezicht zou gaan trappen.

De fractievoorzitter van D66 was dit jaar stil toen het werkschuw tuig van Antifa onder het oog van de politie een verfbom naar het partijkantoor van Forum voor Democratie gooide.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Nou, eentje nog.

De fractievoorzitter van D66 is al járen stil als het Openbaar Ministerie weigert om de duizenden moslims te vervolgen die zijn collega Geert Wilders met de dood bedreigen, waardoor de democratisch gekozen voorman van de PVV sinds 2004 geen leven meer heeft.

En dan wél keiharde maatregelen eisen tegen een paar wanhopige boeren die de minister die hen de nek omdraait opzoeken voor een praatje?

Groet,

JanD

Anoniem zei

We vragen ons iedere dag af of een groot deel van Politiek en Media niet beschaamd is om het optreden van zichzelf. Voordurend liegen, dreigen, anderen zwart maken en de feiten verdraaien en zichzelf iedere morgen nog recht in de spiegel durven aankijken. Jan Paternotte is het prototype van een gestoord mens die geen enkele schaamte kent wen met hem de gehele D'66, VVD, CDA en CU en niet te vergeten de smeerkezen van PvdA, GL en VOLT en de media in zijn geheel behoudens een paar dapperen.