Briefje van Jan – aan de VVD-leden (slot)

• maandag 13 juni 2022
  • Categorie: , ,
  •  Ofwel: slikken of stikken.

Briefje van Jan – aan de VVD-leden (slot)

Posted on 12-6-2022

Beste VVD-leden,

Jullie schreven gisteren historie.

Dachten jullie.

Want voor het eerst in tien jaar (inkomensafhankelijke zorgpremie, Rutte 2) spraken de VVD-leden zich massaal uit tegen het beleid van Mark Rutte.

En steunden de VVD-leden in meerderheid een motie die de boerenmoord door VVD-minister Christianne van der Wal keihard afkeurde.

De indieners van de motie moesten er zelfs letterlijk van huilen.

Dus jullie verwachtten daarna een duidelijk signaal van de partijleiding dat naar jullie geluisterd zou worden.

Volkspartij voor Vrijheid én Democratie, nietwaar?

De meerderheid bepaalt, jammer voor de minderheid.

Net als in de Tweede Kamer.

Het liep even anders.

Want nadat jullie voor het eerst in tien jaar waren opgestaan tegen de verlinksing van de VVD, hoorden jullie de dochter van Loek Hermans en de voormalig politiek assistent van Mark Rutte ruim een half uur lang vertellen dat ze spinazie à la creme “het goorste dat er bestaat” vindt, dat ze de lievelingstante is van Eva, Hidde, Julia en Lucas en dat ze op haar zesde in het buitenland in een restaurant om een rietje durfde te vragen.

Vervolgens zei Mark Rutte dat jullie zo lang over dat stikstofgedoe hadden zitten neuzelen op het congres, dat hij geen tijd had voor een speech en dat jullie bier gingen drinken.

Eenmaal thuis hoorden jullie, misschien nog euforisch vanwege het feit dat jullie het Kaagisme eindelijk een halt hadden toegeroepen, op het nieuws dat Mark Rutte en Christianne van der Wal de motie die hen opriep om de boerenmoord te stoppen nu het nog kan, naast zich neerlegden.

De boerenmoord gaat door.

De boerengrond is nodig voor het bouwen van huizen voor verse ladingen uitkeringstrekkers.

Moet van Brussel.

En is handel.

En als jullie dat niet pikken?

Daarover was Mark Rutte tijdens het bier drinken ook heel duidelijk geweest tegen een paar journalisten.

“Als VVD’ers hun lidmaatschap willen opzeggen, kan dat altijd. Dat is een keuze die iedereen kan maken”, zei hij.

Ofwel: slikken of stikken.

Zou er ook een speciaal plekje in de hel zijn voor politici die hun achterban verraden?

Als dat dan dezelfde plek is waar vrouwen terechtkomen die vrouwen verraden, kunnen ze daar te zijner tijd met Sigrid Kaag terugblikken hoe ze dit land in een paar jaar naar de verdommenis hebben geholpen.

Gezellig!

Groet,